Cancel·lin la seva participació al Round Tables Tour – Treguin l’Apartheid del menú !!

Translations: Castellano

 

Nosaltres, els grups de la societat civil sota signants, els escrivim en referència a la seva prevista participació a l’esdeveniment culinari «Round Tables Tour», que tindrà lloc a Tel Aviv del 1 al 21 de novembre de 2015. Els preguem que reconsiderin la seva participació en aquesta iniciativa que pretén utilitzar l’haute cuisine per emmascarar la violació constant dels Drets Humans fonamentals del poble palestí.

Fa just un any, tancs, vaixells i avions de combat israelians estaven colpejant la Franja de Gaza assetjada, matant a més de 2.100 palestines i palestins, inclosos més de 500 infants, en la que va ser només la darrera de les tràgicament periòdiques massacres dutes a terme per l’exèrcit israelià. A més de les cases, els hospitals, les escoles i les fàbriques, els atacs israelians també van destruir granges, hivernacles, pous d’aigua, horts, cultius i bestiar

Franctiradors israelians solen disparar regularment a pagesos palestins de Gaza i les freqüents incursions militars destrueixen cultius. El Centre Palestí de Drets Humans (PCHR) va documentar 534 incursions terrestres i 544 incidents de tirotejos entre el 2006 i el 2013, que van deixar 179 civils morts i 751 ferits. Documents obtinguts a través de processos legals mostren els càlculs cínics de calories per part d’Israel per tal de determinar el número de camions de menjar que permeten creuar a l’interior de la il·legalment assetjada Gaza, sotmetent així a la població palestina de Gaza a una «dieta de fam». 

A la Cisjordània ocupada, una investigació de l’organització Kerem Navot detalla com Israel està utilitzant l’agricultura com un mitjà de robatori indiscriminat de terres palestines. Des de 1997, l’agricultura a les colònies israelianes il·legals ha crescut un 35% en quant a àrea, mentre que el terreny agrícola conreat palestí ha caigut en un terç. 

No hauria de ser cap sorpresa doncs, que segons informes de les Nacions Unides, només el 35% de la població palestina vivint sota l’ocupació israeliana disposi de seguretat alimentària, amb el Mur i les colònies il·legals apropiant-se de vastes extensions de terra per als israelians mentre que la població palestina és forçada a viure en guetos on se li neguen els mitjans de subsistència. 

Les ciutadanes i ciutadans palestins d’Israel, que són aproximadament un 20% de la població, no viuen en millors condicions. Comunitats palestines estan sent forçosament desplaçades de la seva terra com a part del projecte continu de neteja ètnica d’Israel. Israel es nega a reconèixer 176 ciutats i pobles palestins dins de les seves fronteres internacionalment reconegudes, molts d’ells anteriors a la creació de l’Estat, denegant-els-hi els serveis més bàsics com ara l’aigua i l’electricitat. Les excavadores israelianes destrueixen amb freqüència pobles sencers, deixant a nombroses famílies sense casa. 

Tot i que vostès no tindran cap problema per viatjar a Tel Aviv, aproximadament 7 milions de refugiades i desplaçades internes palestines que ha causat el projecte de neteja ètnica israelià, tenen denegat el dret de retorn a les seves terres tal i com està garantit pel Dret Internacional. 

Mentre escrivim aquesta carta, desenes de milers de palestines i palestins, sobretot joves, s’estan manifestant en grans protestes contra el règim d’opressió israelià que ha estat present al llarg de les seves vides, i les dels seus pares. Israel ha respòs a les manifestacions -inicialment enceses per atacs de colons a la Mesquita d’Al Aqsa al Jerusalem Est ocupat- com ho sol fer: disparant munició real, matant i ferint a activistes palestins, arrestant a centenars de joves i infants palestins, duent a terme demolicions de cases com a càstig col·lectiu i tancant barris palestins sencers. 

Mentre que l’esdeveniment Round Tables es presenta com a un “diàleg fructífer sobre cultura, economia i temes socials”, en realitat es tracta d’una manipulació de l’honorable tradició de compartir experiències culinàries, que busca rentar la cara a Israel i tapar la seva àmplia violació de drets fonamentals palestins, incloent el dret a l’alimentació. 

De fet, entre els col·laboradors de l’esdeveniment patrocinat per American Express, s’hi troben els Ministeris de Turisme i d’Assumptes Exteriors israelians i l’Ajuntament de Tel Aviv. Els ministeris israelians han estat involucrats en el projecte de la “Marca Israel”, que busca utilitzar la cultura i les arts com a distracció dels seu horrorós rècord de violacions de Drets Humans per a crear una imatge positiva. Tel Aviv, una ciutat construïda sobre quatre pobles palestins destruïts i netejats ètnicament i també sobre la històrica ciutat palestina de Jaffa, és el centre del règim d’ocupació, colonització i apartheid israelià i és còmplice del rentat d’imatge d’Israel en relació a les seves violacions dels Drets Humans i del Dret Internacional. Un dels col·laboradors de l’esdeveniment, l’empresa vinícola Golan Heights, opera en una colònia israeliana il·legal als Alts del Golan sirians, violant de forma directa el Dret Internacional. 

Al 2005, més de 170 organitzacions de la societat civil palestina van fer una crida al boicot, les desinversions i les sancions (BDS) com a eina per pressionar a Israel fins que deixi de violar els Drets Humans, tal com ha fet sense parar durant dècades amb total impunitat. Com a part d’aquesta crida, artistes internacionals, acadèmics i fins i tot cuiners han decidit no actuar a Israel. La llista de les persones que han decidit respondre a la crida palestina continua creixent.

Triant cuinar a la privilegiada bombolla que és Tel Aviv, rodejada per milions de palestines i palestins que viuen sota l’opressió israeliana, no només estaran conscientment ignorant la crida dels oprimits, sinó que també seran còmplices de les violacions dels Drets Humans palestins perpetrades per Israel i de la perpetuació de l’ocupació, colonització i apartheid israelians. 

Tal com diu el famós arquebisbe sud-africà Desmond Tutu -lluitador anti-apartheid i partidari del BDS-, respectar la crida palestina al BDS és la millor manera d’assegurar que el poble palestí no sigui reduït a “recollir les engrunes de la compassió llençades des de la taula d’algú que és creu [el seu] amo”, sinó que tingui “el menú complet dels seus drets”. 

Els demanem que no prestin els seus talents culinaris per emmascarar els crims d’Israel. Si us plau cancel·lin la seva participació a l’esdeveniment Round Tables fins que tothom tingui un lloc a taula. 

A l’atenció de:


The Fat Radish
, Nova York

Chefs Phil Winser & Ben Towill

Stazione di Posta, Roma

Chefs Marco Martini

Osteria Mozza, Los Angeles

Chefs Nancy Silverton, Mario Batali and Joe Bastianich

Craft, Londres

Chef Stevie Parle

The Cinnamon Kitchen, Londres

Chef Raju Ramachandran

 

Ron Gastrobar, Amsterdam

Chef Ron Blaauw

Tragaluz, Barcelona

Chefs Alain Devahive and Jose Santiago

Fruehsammers, Berlín

Chefs Peter and Sonja Frühsammer

Milos, Atenes 

Chef Costas Spiliadis

Signen:

Land Defense coalition (LDC), Palestine

Palestinian Farmers Union (PFU), Palestine

Palestinian Environmental NGOs Network/Friends of the Earth-Palestine, Palestine

Stop the Wall Campaign, Palestine

Alternative Information Center (AIC), Palestine/Israel

Boycott! Supporting the Palestinian BDS Call from within, Israel

Frauen in Schwarz (Wien), Austria

Grupo de acción por palestina, Chile

Grupo de Acción por Palestina, Chile

Juventud Árabe por Palestina de Valdivia, Chile

AK Nahost Berlin, Germany

AKtion Gerechter Frieden Nahost, Germany

BDS Berlin, Germany

BDS Hamburg, Germany

Deutsch-palästinensische Gesellschaft, Germany

Jüdische Stimme für gerechten Frieden in Nahost, Germany

Palästinakomitee Stuttgart, Germany

Sadaka, The Ireland Palestinian Alliance, Ireland

ACS – Associazione di Cooperazione e Solidarietà, Italy

Associazione Casale Podere Rosa (Rome), Italy

Associazione Culturale Sogni di un Mondo Diverso, Italy

Associazione senza paura – Genova, Italy

Associazione Stelle Cadenti, artisti per la pace, Italy

Assopace Palestina, Italy

BDS Italia, Italy

BDS Sardegna, Italy

Comitato per non dimenticare Sabra e Chatila, Italy

Comitato Pistoiese per la Palestina, Italy

Comitato varesino per la Palestina, Italy

COMMERCIO EQUO E SOLIDALE COOP. SOC. ONLUS, Italy

Confederazione Cobas, Italy

Coordinamento BDS Roma e Provincia, Italy

Coordinamento Nord Sud del Mondo, Italy

Donne in Nero / Women in Black, Italy

Forum Italiano dei Movimenti per l’Acqua, Italy

Forum Palestina, Italy

Friends of the Palestinian Red Crescent, Italy

G.A.MA.DI. (Gruppo Atei Materialisti Dialettici), Italy

Gruppi Informali, Italy

Italian Communist Party, Italy

Italian Jews against Israeli Occupation, Italy

Lo Sguardo di Handala (Rome), Italy

Luisa Morgantini, former VP European Parliament, Italy

Rete Radiè Resch – Gruppo di Salerno, Italy

Rete Radié Resch di solidarietà internazionale, Italy

Rete Radié Resch Varese, Italy

Rete Romana di Solidarietà con il Popolo Palestinese, Italy

Salaam Ragazzi dell’Olivo Comitato di Trieste, Italy

Servizio Civile Internazionale, Italy

U.S. Citizens Against War – Florence, Italy

U.S. Citizens for Peace & Justice – Rome, Italy

ULAIA ArteSud onlus, Italy

Un ponte per…, Italy

Article 1 Collective, Netherlands

docP, Netherlands

Nederlands Palestina Komitee (NPK), Netherlands

BDS Poland, Poland

BDS Slovenia, Slovenia

Red Solidaria contra la Ocupación de Palestina (RESCOP), Spain

  • Network composed by 43 organisations: Asociación Al-Quds de Solidaridad con los Pueblos del Mundo Árabe (Málaga), Asociación Andaluza por la Solidaridad y la Paz – ASPA, Asociación de Amistad Palestina-Granada «Turab», Asociación Hispano Palestina Jerusalén (Madrid), Asociación Pro-Derechos Humanos de Andalucía, Asociación Unadikum, BDS Catalunya, BDS Madrid, BDS País Valencià, Castelló per Palestina, Comité de Solidaridad con la Causa Árabe (Madrid, Asturias), Comité de Solidaridad con los Pueblos – Interpueblos (Cantabria), Comunidad Palestina en Canarias, Comunitat Palestina de Catalunya, Comunitat Palestina de València, Coordinadora de apoyo a Palestina (La Rioja), Ecologistas en Acción (Confederal), Fundación IEPALA, Fundación Mundubat, Asociación Palestina Biladi, Anticapitalistas, Komite Internazionalistak (Euskal Herria), MEWANDO (Euskadi), Movimiento Solidaridad Internacional Catalunya – ISM Cataluña / Valencia, Mujeres en Zona de Conflicto – M.Z.C., Mujeres por la Paz – Acción Solidaria con Palestina (Canarias), Paz Ahora, Paz con Dignidad, Plataforma de Solidaridad con Palestina (Sevilla), Plataforma Palestina Ibiza, Plataforma Solidaria con Palestina de Valladolid, Red de Jóvenes Palestinos, Red Judía Antisionista Internacional -IJAN, Sodepau, Sodepaz, Sodepaz Balamil, Taula per Palestina (Illes Balears), UJCE (Unión de Juventudes Comunistas de España), Grupo de Cooperación Sevilla Palestina, CERAI (Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional), BDS Alacant (dentro de BDS País Valencià), Palestina Toma la Calle, Coalició Prou Complicitat amb Israel

Coalició Prou Complicitat amb Israel (CPCI), Catalonia, Spain

  • Network composed by 14 organisations: Rumbo a Gaza, Junts-Associació Catalana de Jueus i Palestins, Comunitat Palestina de Catalunya, NOVACT, BDS Catalunya, Pau Sempre, SUDS, Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI-Cat), Centre Euro Àrab de Catalunya, En Lluita, Unadikum, Pallasos en Rebeldía, Asociación Cultural Arte & Maña and International Solidarity Movement (ISM) Catalunya

Red Antisionista de Sevilla, Spain

Centro Cultural Palestino Biladi,Basque Country, Spain

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, Catalonia, Spain

Unadikum, Spain

Vent, associació cultural, Spain

BDS Switzerland, Switzerland

BDS Zürich, Switzerland

Bernese Vigil for a just peace in Israel / Palestine, Switzerland

Artists for Palestine UK, United Kingdom

Cambridge Palestine Solidarity Campaign, United Kingdom

Camden Palestine Solidarity Campaign, United Kingdom

Camden Palestine Solidarity Campaign, United Kingdom

Inminds, United Kingdom

Jews for Boycotting Israeli Goods, United Kingdom

Merton PSC, United Kingdom

Northern Women for Palestine, United Kingdom

Palestine Solidarity Campaign, United Kingdom

Stop G4S, United Kingdom

York Palestine Solidarity Campaign, United Kingdom

Association of Palestinian Communities in Scotland, Scotland, United Kingdom

Scottish Palestine Solidarity Campaign, Scotland, United Kingdom

Adalah-NY; the New York Campaign for the Boycott of Israel, United States 

CODEPINK Women for Peace, United States

US Campaign to End the Israeli Occupation, United States