Israel no és el model a seguir per la creació d’un nou Estat

Translations: English

Des de la Coalició Prou Complicitat amb Israel estem a favor del dret de tots els pobles a existir i decidir sobre el seu futur i per això celebrem totes les mobilitzacions que s’estan duent a terme a Catalunya per a reivindicar-ho. Però no volem que s’oblidi que aquest dret a l’autodeterminació també pertany al poble palestí.

Ens preocupa l’emmirallament d’alguns sectors de Catalunya amb Israel, com a model de poble que ha aconseguit la independència. Recordem que el 15 de maig del 1948 l’Estat d’Israel va dur a terme la Nakba. Aquest “desastre” en àrab, va consistir en la destrucció de més de 400 pobles palestins i l’expulsió de més de 750.000 palestines de les seves llars. Així doncs, l’estat d’Israel es va crear amb l’extermini ètnic de les palestines, un extermini que avui continua i que converteix la població palestina en la més nombrosa del món pel que fa el nombre de refugiades i desplaçades.

L’autodeterminació de l’Estat d’Israel s’ha forjat, i es forja avui en dia, per la força bruta del colonialisme, sense tenir en compte els drets de les poblacions locals originàries, fonamentada en el racisme, instaurant un sistema d’Apartheid i d’ocupació militar. L’estat d’Israel mai podrà ser, en cap cas, un model a seguir per a la creació d’un nou Estat.

Tampoc és una bona estratègia establir relacions amb un Estat que vulnera de manera flagrant els drets humans de les persones palestines. És necessari contribuir en l’aïllament d’Israel, amb la finalitat que aturi l’ocupació i l’Apartheid, tal com el boicot internacional va acabar amb l’Apartheid de Sud Àfrica en el seu moment.

Demanem que es retiri tota col·laboració amb aquest estat, com ja han fet nombrosos ajuntaments d’arreu de Catalunya.

Defensem un món que respecta els drets humans, un món lliure de racisme i lliure de complicitats amb estats racistes.

Per tot això, aturem la complicitat amb Israel!