La Crida de Sabadell condemna l’assalt a la flotilla de Dones Rumb a Gaza

L’organització denuncia, un cop més, la total impunitat amb la que actua Israel i insta a l’Ajuntament a mostrar un posicionament ferm en la defensa dels drets del poble palestí

La flotilla Dones Rumb a Gaza, que va salpar el passat 14 de setembre des del port de Barcelona, va ser assaltada ahir per l’armada israeliana quan es trobava a unes 45 milles del seu destí, el port de Gaza. El vaixell, integrat per 13 dones dels cinc continents, tenia com objectiu denunciar i trencar el bloqueig il·legal que exerceix l’Estat d’Israel sobre la població palestina de la Franja de Gaza des de 2006. Una vegada més, l’armada israeliana ha actuat amb total impunitat i contra la legalitat internacional assaltant un vaixell civil en aigües internacionals. Israel ha atacat de forma il·legal tots i cadascun dels vaixells internacionals que han intentat arribar a Gaza, en accions pacifiques que pretenien fer una denuncia pública sobre la situació que està patint el poble palestí en mans de les forces d’ocupació israelianes.

“Condemnem de forma contundent aquesta enèsima violació de drets i emplacem a totes les administracions públiques a trencar relacions amb Israel”, ha expressat Sandra Alcaide, portaveu de la Crida.

Des de la Crida i per iniciativa del col·lectiu Sabadell amb Palestina, es va presentar fa quasi un any una moció al ple municipal que instava a l’Ajuntament a adherir-se a la campanya de Boicot Desinversions i Sancions  ̈(BDS) a Israel. La moció va ser rebutjada pels vots en contra de PSC, PP, Ciutadans i CIU, i l’abstenció d’ERC. “Creiem que l’Ajuntament de Sabadell hauria de tenir una posició clara i contundent en la condemna a les reiterades violacions de drets que comet Israel. No es pot mirar cap a una altra banda”, ha afegit Alcaide.

Cicle ‘Mirades sobre l’ocupació i la resistència a Palestina’

Aquest nou episodi coincideix amb l’inici del seminari sobre Palestina “Mirades sobre l’ocupació i la resistència a Palestina”, organitzat per BDS Catalunya, el Casal Can Capablanca, i la Brigada Sabadell-Maresme que va visitar Palestina el passat agost. La primera sessió serà aquest divendres a les 19h al Casal Can Capablanca i comptarà amb la participació de Jawad Siyam, representant de Silwan, barri resistent palestí de Jerusalem. Des de la Crida animem a assistir a aquest acte i a la resta de sessions del seminari, que es realitzaran el proper 21 d’octubre i 4 de novembre.

Segueix-nos

BDSSabadell

Promovent el BDS a Sabadell per trencar el règim d'apartheid que pateix el poble palestí. Free Palestine✌
BDSSabadell
Segueix-nos