COMUNICAT ARREL DE L’ARTICLE PUBLICAT AL CFCA

Des del BDS (Boicot Desinversió i Sancions) UAB volem reiterar l’última denúncia pública que vam publicar davant una pintada antisemita al mural que vam realitzar per la International Apartheid Week.

El passat 15 de març, la CFCA (Coordination Forum for Countering Antisemitism) va publicar una fotografia que nosaltres mateixes havíem fet per posicionar-nos en contra de missatges antisemites i altres comentaris excloents. Aquesta publicació anava acompanyada d’un escrit totalment fora de lloc, on se’ns acusava de promoure missatges antisemites.

Seguim denunciant i reiterant que estem en contra de qualsevol tipus de discriminació i no tolerarem cap tipus de comentaris, opinions ni idees excloents. Sabem que l’antisemitisme és una forma de racisme que es basa en la discriminació a un grup de gent per les seves creences o la seva cultura i és per això, que com a activistes i persones compromeses amb els drets humans i la lluita per l’alliberació de tots pobles oprimits denunciem i denunciarem l’antisemitisme com a eix central de la nostra lluita antiracista.

Tenim clar que ser antisionista no és sinònim de ser antisemita i és per això que el que nosaltres denunciem és un estat que es sosté sobre uns pilars colonials i racistes que s’han perpetuat durant els 65 anys d’ocupació il·legal. El BDS lluita contra l’opressió del poble palestí i contra un nacionalisme de dretes nefast i mesquí que no té res a veure amb el semitisme. Però, sobretot, el BDS és internacionalista i creu que és possible lluitar contra el racisme i acabar amb la discriminació sistemàtica que pateixen comunitats i grups oprimits, siguin de l’origen que siguin.

També som conscients que des de sectors sionistes instrumentalitzen la lluita contra l’antisemitisme per emmordassar tota crítica a l’Estat israelià. Així mateix, grups feixistes poden, com ha sigut el cas, instrumentalitzar la nostra lluita per justificar els seus ideals supremacistes que res tenen a veure amb nosaltres més enllà de la lluita antifeixista que portem, especialment, al nostre campus. És per això que hem donat i donem suport a la Plataforma Antifeixista de la UAB per acabar contra els moviments d’extrema dreta i aconseguir una universitat intransigent amb aquests moviments.

Ho vam dir i ho tornem a dir, la nostra lluita és antiracista i pren com a pilars fonamentals els drets humans.

Fora feixistes de les nostres universitats! Per una universitat compromesa amb els drets humans.

BDS UAB.