Concentració de suport a PALESTINA

Les organitzacions i moviments catalans de solidaritat amb Palestina, agrupats en la coalició “No més Complicitat amb Israel”, convoquem la població a concentrar-se aquest proper dimecres 9 de juliol a les 19.30h, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona. 

Denunciarem l’onada de violència civil-militar i el castig col·lectiu que el règim israelià està aplicant contra la població palestina des de juny als Territoris Ocupats de Cisjordània i a Gaza, però també al Jerusalem Est ocupat i a dins d’Israel.

A ciutats i pobles de tot el món es realitzaran també concentracions en defensa dels drets del poble palestí, en rebuig del Mur de l’Apartheid (que va ser declarat il·legal fa exactament 10 anys pel Tribunal Internacional de Justícia de la Haia) i a favor d’intensificar la campanya de BDS contra Israel. 

US HI ESPEREM!
________________________________
COMUNICAT de la coalició “No més complicitat amb Israel” (http://goo.gl/GwL9O5):

La coalició “No més Complicitat amb Israel” que engloba moviments, col·lectius, activistes i entitats catalanes per la solidaritat amb Palestina, veu amb gran preocupació l’espiral de violència que es viu actualment als territoris ocupats de Palestina i a Israel. Amb consternació denunciem el càstig col·lectiu que el Govern d’Israel està infligint a la població palestina de Cisjordània i Gaza des de la desaparició de 3 colons jueus, el passat 12 de juny, al costat de l’assentament il·legal de Gush Etzion, proper a la ciutat d’ Hebron. Durant la cerca dels 3 desapareguts, Israel ha matat a 8 civils palestins, ha arrestat a més de 500 persones i ha assaltat més de 1300 cases, universitats, institucions, mitjans de comunicació i organitzacions de la societat civil palestina.

La brutalitat dels atacs i les xifres de morts i ferits han augmentat amb la trobada dels cossos sense vida dels 3 colons el 30 de juny. Les declaracions del Primer Ministre Israelià, Benjamin Netayanhu, afirmant que venjarien aquest morts, han contribuït a l’escalada de la violència. Els discursos racistes i els linxaments contra palestins i palestines, amb el beneplàcit de les institucions hebrees, s’han estès per tot Israel, i han contribuït i permès atacs de colons contra població civil palestina. Els infants són un dels objectius d’aquests atacs racistes i indiscriminats contra la població palestina.

Israel no és un país normal. Fa 66 anys que ocupa militarment i imposa un règim d’Apartheid sobre la població palestina vulnerant els drets fonamentals de la població palestina. Israel no és un país democràtic: discrimina a les seves minories, viola la IV Convenció de Ginebra i incompleix les resolucions de les Nacions Unides (194 Assemblea general; 237 i 242 del Consell de Seguretat) que exigeixen el retorn dels refugiats palestins, declaren il·legals els assentaments i l’ ocupació, i insten a la fi de les operacions militars i al respecte de la sobirania territorial de Palestina. El proper 9 de juliol farà 10 anys que el Tribunal Internacional de Justícia de la Haia va ordenar a Israel desmantellar el sistema d’Apartheid i va exigir a la comunitat internacional que no reconegués ni brindés cap ajuda o assistència als assentament il·legals.

En aquest context, la indústria militar i armamentista, aliada amb el sector tecnològic, universitari, de la seguretat privada i les institucions públiques, és un element clau per entendre la perpetuació de l’ocupació dels territoris palestins.

Israel ha convertit Gaza i Cisjordània en un veritable camp d’entrenament on provar noves armes, tècniques de combat i control de masses, i sistemes de seguretat com són els drons armats. Els amplis interessos i beneficis que genera el negoci de la defensa, seguretat i ocupació, justifiquen el manteniment d’una política bel·ligerant i colonitzadora, mantenint un constant desenvolupament tecnològic militar que després exporten arreu del món amb la marca “Tested in Combat” (provat en combat) i per tant sobre la població civil.

Per tots aquests motius les relacions comercials, institucionals i acadèmiques amb el sector militar i de seguretat d’Israel contribueixen a perpetuar l’ocupació i la violació dels Drets Humans de la població palestina. Només si exercim el trencament de les relacions de “complicitat” amb el govern, empreses i universitats israelianes que es beneficien del sistema d’apartheid, i fem una aposta real i decidida pel Drets Humans i el Dret Internacional, serà possible aturar l’ocupació i la violència exercida sobre els palestins i palestines.

En aquest context, la coalició “No més Complicitat amb Israel” hem contribuït a la presentació d’una moció en el Parlament de Catalunya el proper 11 de juliol de 2014 on:

• Condemnem l’assassinat de població civil palestina i israeliana, ja que alimenta l’odi i la venjança entre els dos pobles i obstaculitza un procés de pau just;

• Condemnem l’operació de càstig col·lectiu del govern d’Israel sobre la població palestina de Gaza i Cisjordània;

• Exigim el respecte dels Drets Humans i del Dret Internacional, així com l’aplicació de les resolucions de les Nacions Unides sobre Palestina i Israel;

• Instem al Govern de la Generalitat i les forces polítiques representants del Parlament de Catalunya, a definir, expressar i comunicar formalment a Israel la seva repulsa: per les seves polítiques bel·ligerants; la detenció administrativa i tortura de palestins i palestines; i la violació flagrant del Dret Internacional;

• Exigim el trencament de relacions institucionals, comercials i acadèmiques del Govern de Catalunya i altres actors públics i privats catalans, amb el Govern d’Israel i el sector militar i de seguretat israelià que té una relació (directa o indirecta) amb la ocupació dels territoris palestins, incloent els assentaments il·legals;

• Exigim un debat públic i transparent; informant dels acords signants el passat mes de novembre de 2013 entre el Govern, empreses i universitats catalanes amb Israel; sobre els riscos legals, jurídics i ètics que implica qualsevol tipus d’activitat econòmica amb els assentaments jueus i l’ocupació dels territoris palestins.

Nosaltres, la coalició “No més complicitat amb Israel” rebutgem qualsevol assassinat i violació dels Drets Humans. Justament, creiem que cada vida val el mateix, i per això mateix ens oposem a la política israeliana i a certs mitjans de comunicació, que transmeten la idea que les vides israelianes valen més que les palestines i que ignoren de manera flagrant el degoteig quotidià d’assassinats de nens i adolescents, pescadors i pagesos a Cisjordània i Gaza, així com totes les morts “indirectes” provocades per l’ocupació militar.

Darrere de totes les morts hi ha una sola responsable: la ocupació, i és aquesta la que s’ha d’aturar. Les situacions extremes porten a resultats extrems. I per això demanem la fi d’aquesta sistemàtica vulneració dels Drets Humans. Hem de ser conscients de tot el que implica l’ocupació, tan a nivell quotidià com a nivell privat.

La ciutadania catalana no està disposada a ser còmplice de l’ocupació i violació sistemàtica dels Drets Humans del poble palestí en ares d’interessos econòmics i polítiques colonitzadores. Per aquesta raó, adoptem l’estratègia internacional noviolenta de Boicot, Desinversions i Sancions a Israel que va demanar el poble palestí l’any 2005 i integrem i donem suport els sectors jueus crítics amb el Govern Sionista d’Israel i apostem per estratègies per tal d’assolir una pau justa, duradora i digna.