Vint-i-vuit personalitats internacionals s’ajunten per explicar la campanya internacional pel BDS al llibre “BDS por Palestina: el boicot a la ocupación y el apartheid israelíes”

BDS por Palestina es presenta el dia 10 d’Abril, a les 19.30h, a l’espai Contrabandos amb les intervencions de Luz Gómez, coordinadora del llibre i professora d’Estudis Àrabs (UAM), David Fernàndez, diputat de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP-AE) i Aitor Hernández Carr, professor de Ciències Polítiques (UB).

Luz Gómez és l’encarregada de coordinar a més de 25 personalitats, de diferents països, amb diferents professions i  de diferents àmbits, sota una mateixa lluita: el Boicot, la Desinversió i les Sancions econòmiques a l’estat d’Israel, més coneguda com a BDS, dins del llibre BDS por Palestina. Naomi Klein, Ken Loach, Ilan Pappe, Judith Butler, Slavjo Zizek, Richard Falk i Desmond Tutu són algunes de les persones que han participat a BDS por Palestina, que es presenta el dia 10 d’Abril a l’espai Contrabandos.

        

El BDS és una campanya no violenta d’abast mundial que, igual que la duta a terme contra l’apartheid sud-africà, es proposa acabar amb les polítiques contràries als drets humans dels successius Governs israelians, que han comptat amb la complicitat de les grans potències. 

 

La presentació del llibre servirà també per explicar la campanya “BDS Académico por Palestina“, de la qual en formen part Luz Gómez i Aitor Hernández. Aquesta campanya ha aconseguit recollir, fins al moment,  més de 700 firmes de suport de catedràtics, professors i investigadors del món universitari. Més de la meitat de les firmes aconseguides a tot l’estat corresponen a professors i professores d’universitats catalanes, així com als principals sindicats d’estudiants (AEP i SEPC) i altres sindicats de treballadors.

 

La campanya encara està en marxa i es presentaran els resultats definitius el 15 de maig. En aquests moments s’està demanant una reunió amb els diferents rectors de les universitats catalanes i amb els responsables de la política universitària de la Generalitat de Catalunya per fer arribar les firmes recollides i les demandes de la campanya.

Així mateix s’emmarca en la campanya “Prou complicitat amb Israel” que engloba a la Comunitat Palestina de Catalunya, Complicitats que maten (Vic), Negocis Ocults i BDS Catalunya. Aquesta campanya unitària està responent des de fa mesos a l’intent de Convergència i Unió de situar a Israel com el referent internacional del país i estrenyer els lligams. Aquesta campanya seguirà treballant de forma unitària en els propers mesos.

 

Fins fa poc més d’un any, el concepte BDS era tabú en molts ambients, però poc a poc, i amb l’ajuda de certs impulsos mediàtics, s’ha convertit en una actor important tant a nivell internacional com a nivell català. En aquests moments, el PSC, ICV-EUiA i la CUP han mostrat el seu suport públic al BDS.

 

Data: Dijous 10 d’Abril a les 19.30h

Espai: Espai Contrabandos (Arc de Sant Cristòfol, 11-23)