Sarsak rebutja la invitació del Barça i accepta la del Grup BDS – Catalunya

El futbolista palestí Mahmud Sarsak, ha confirmat aquest dilluns que rebutja la invitació per anar al Camp Nou a veure el proper clàssic Barça-Madrid per considerarlo un acte de “normalització”* degut a que el club blaugrana ha convidat en el mateix partit l’exsoldat israelià Gilad Shalit.

“Estic disposat a visitar Barcelona o qualsevol altre club espanyol fora del context d’una invitació compartida amb Gilad Shalit. Si se m’invita, demano que sigui en qualitat d’atleta palestí que ha patit (…) una vaga de fam per la llibertat i la dignitat”, ha declarat en conferència de premsa davant de la seu de la Creu Roja de Gaza, segopns l’agència AFP.

Per contra, el jugador ha comunicat que ha acceptat la invitació que ha rebut del Grup BDS Catalunya per venir a Barcelona a veure el partit de la Champions del 23 d’octubre (Barça-Glasgow Celtic) i a la I Conferència Estatal pel Boicot, les Desinversions i les Sancions a Israel, organitzada a Barcelona els dies 19, 20 i 21 d’Octubre.

La popularitat de Sarsak a Palestina i la posició que ha mantingut davant el Barça ha reavivat el debat en el sí de la societat palestina a l’entorn dels conceptes de boicot versus normalització*. La posisicó de Sarsak ha estat molt celebrada, especialment pel moviment palestí pel boicot a israel, que ha qualificat la posició de Sarsak com un acte heroic i de dignitat.

_________________________

*El Comitè Nacional pel Boicot defineix la normalització en el context palestí i àrab “com la participació en qualsevol projecte, iniciativa o activitat, a Palestina o arreu, que implícita o explícitament busqui juntar persones o institucions palestines (i/o Àrabs) i israelianes, si aquestes no tenen per objectiu denunciar la ocupació israeliana i demés formes d’opressió i discriminació del poble palestí.”