Israel Women’s Waterpolo: No ets benvingut!

Les entitats sotasignats hem observat alarmades que la selecció israeliana de waterpolo femení disputarà un partit a la Piscina Municipal de Molins de Rei, el dia 6 de novembre emmarcat dins la Lliga Mundial de Waterpolo femení.

En primer lloc volem recordar que l’any 2013 l’Ajuntament de Molins de Rei va adquirir un ferm compromís amb la defensa dels Drets Humans i el Dret Internacional sumant-se a la crida palestina pel Boicot, Desinversions i Sancions a l’estat d’ Isra(BDS). Aquesta campanya no violenta d’abast internacional està destinada a forçar a Israel a respectar els Drets Humans i el Dret Internacional amb tres demandes de mínims: El compliment del dret al retorn dels refugiats palestins i palestines (tal com reconeix la resolució 194 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides), la fi de l’ocupació (resolució 242 del Consell de Seguretat) i la retirada del mur tal com va reconeix el Tribunal Internacional de Justícia de la Haia, així com el reconeixement dels drets dels palestins i palestines que viuen dins de l’estat d’Israel, on operen més de 50 lleis discriminatòries que vulneren els seus drets, pròpies d’un sistema d’apartheid, tal com reconeix el relator de les Nacions Unides per Palestina Richard Falk i Virginia Tilley en el seu darrer informe.

Són incomptables, les vegades que l’estat d’Israel ha retingut equips de la selecció palestina de diferents disciplines esportives, denegant permisos de sortida del país, així com disparant, ferint,empresonant o matant a centenars d’esportistes palestins/es. L’equip de futbol de la Franja de Gaza està integrat per esportistes als quals se’ls ha hagut de mutilar algun membre del seu cos després d’haver estat disparats per l’exèrcit israelià.

Tal com han reconegut diverses persones representants de l’estat d’Israel, la seva presència en l’àmbit de l’esport i la cultura a nivell internacional és una estratègia prioritària per normalitzar-se davant el món i tapar la vulneració sistemàtica del Dret Internacional, dels Drets Humans, així com la seva impunitat davant els crims de guerra.

És imprescindible que des d’institucions de consciència, com la de Molins de Rei, s’enviï un missatge clar a Israel: serà aïllat fins que no respecti els drets humans de la població palestina. Muhammad Khalil Obeid, futbolista palestí de la Franja de Gaza que va ser disparat el passat 9 de juny en una manifestació noviolenta també va demanar a la selección argentina que no normalitzessin l’estat d’apartheid israelià.

El juny passat la selecció argentina feia marxa enrere i es retirava de la seva participació d’un partit amistós a l’estat d’Israel. Artistes de la talla de Shakira, Natalie Portman i Gilberto Gil també es negaven a participar en esdeveniments culturals a l’estat per no ser vinculats amb l’apartheid israelià. Aquests són exemples concrets d’entre altres artistes, organitzacions estudiantils, sindicals, religioses, esportives, polítiques, etc., que s’han sumat a la campanya del BDS durant l’última dècada, tal com va ocórrer a la lluita contra l’apartheid sud-africà.

És per això que li demanem que es cancel·li la celebració del partit de waterpolo programat pel 6 de novembre a la piscina municipal de Molins de Rei, posant-se al costat del poble palestí i sent conseqüent amb la coherent decisió que va prendre el municipi l’any 2013. Decisions com aquestes faran que es recordi a Molins de Rei al costat correcte de la història: la justícia, la igualtat i la llibertat.

Esperem una resposta el més aviat possible.

Atentament,

 

Coalició Prou Complicitats amb Israel, formada per: Rumbo a Gaza, Junts, Associació Catalana deJueus i Palestins, La Comunitat Palestina de Catalunya, NOVACT, BDS Catalunya, Pau Sempre, SUDS, Servei Civil Internacional (SCI), Centre Euro Arab de Catalunya, En Lluita, Unadikum, Pallasos en Rebeldía, Asociación Cultural Arte & Mana, Consell de la Joventut de Barcelona(CJB), Nexes, FundiPau, La Recolectiva, Brigades Huriya, La Crida LGBTI.

Centre Delàs

Endavant Baix Llobregat

CUP Molins

Arran Molins

CDR Molins

Esplai l’Agurpa

La Barrina

Les Heures

CSO Mallolis

CAU Molins

CineBaix

Casal Popular Blanca Bardiera de Sant Feliu de Llobregat

Assemblea Antifeixista de Barcelona

EUIA Sant Feliu

Sant Feliu En Comú

 

BDS Barcelona i Rodalies
Segueix-nos

BDS Barcelona i Rodalies

Grup de Barcelona i Rodalies de suport a la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel
BDS Barcelona i Rodalies
Segueix-nos