VOLTA CICLISTA A CATALUNYA: ISRAEL US UTILITZA PER NORMALITZAR L’ESTAT D’APARTHEID

En nom de la campanya internacional de Boicot Desinversió i Sancions a Israel (BDS) volem denunciar la presència de l’equip ciclista “Israel Cycling Academy”, com a un dels convidats d’enguany a la Volta Ciclista a Catalunya que tindrà lloc del 19 al 25 de març per territori català. L’equip convidat està patrocinat pel Ministeri de Turisme israelià i finançat pel milionari canadenc Sylvan Adams que va declarar que “una de les missions de l’equip és fer d’ambaixador d’Israel”.

Per altra banda, la competició ciclista catalana compta amb el patrocini, entre altres institucions, de les Diputacions de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Es tracta, doncs, d’un suport explícit de les institucions catalanes a la normalització d’un estat racista i d’apartheid que utilitza l’esport i la cultura per rentar la seva imatge internacionalment.

La campanya BDS1, originada l’any 2005 per 170 organitzacions de la societat civil palestina, identifica, denuncia i promou el boicot a totes les complicitats entre institucions internacionals i l’Estat d’Israel, amb la finalitat que aturi l’ocupació i l’Apartheid, tal com el boicot internacional va acabar amb l’Apartheid de Sud Àfrica en el seu moment.

La instrumentalització de l’esport i la cultura com a eina política per emmascarar l’ocupació i l’apartheid de l’estat sionista és molt freqüent. Un exemple recent és l’anunci que va fer el setembre de l’any passat el Giro d’Itàlia on s’explicava que per primera vegada en 101 anys d’història, la carrera s’iniciarà fora d’Europa. El Giro va arribar a un acord amb l’Estat d’Israel perquè s’iniciés a Jerusalem en la pròxima edició 2018, acord que va qualificar de “gran colp polític a favor d’Israel”.

L’Ajuntament de Barcelona, a més a més, va aprovar fa un any una ”Resolució en defensa del dret internacional humanitari i dels drets humans del poble palestí” per promoure la incorporació de clàusules en contractes amb l’administració que assegurin el respecte dels drets humans, amb especial èmfasi a les empreses que tinguin vincles amb l’ocupació militar israeliana a Palestina. Aquesta moció, que va rebre el suport de BeComú, ERC, PSC i CUP, també inclou el patrocini cultural i esportiu d’esdeveniments que amb el suport explícit d’institucions israelianes. Per tant, l’Ajuntament estaria incomplint, un cop més, la resolució aprovada.

Per això, demanem:

  • A la Volta Ciclista Catalunya, que trenqui relacions amb l’“Israel Cycling Academy”
  • A les institucions catalanes, que deixin de donar suport a esdeveniments esportius on hi hagi patrocini d’institucions israelianes.
  • A l’Ajuntament de Barcelona, que respecti i compleixi la resolució aprovada pel ple el 12 d’abril de 2017

Estem a l’entera disposició de l’Ajuntament de Barcelona, les Diputacions, la Generalitat de Catalunya i també de la Volta Ciclista a Catalunya per reunir-nos i parlar d’aquestes demandes.

BDS Catalunya

18 de març del 2018

E-mail: bdscatalunya@gmail.com / Facebook: BDS Catalunya  / Twitter: @BDSCatalunya

 ———————————————————————-

  1. La campanya BDS: La campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel té l’origen l’any 2005 i es tracta d’una crida de més de 170 organitzacions de la societat civil palestina cap a la societat internacional en la que es demana el boicot a Israel fins que aquest Estat: 1/ finalitzi l’ocupació i colonització de totes les terres àrabs ocupades al juny de 1967 i destrueixi el Mur, considerat il·legal pel Tribunal Internacional de Justícia; 2/ reconegui els drets fonamentals de la ciutadania àrab-palestina d’Israel a una plena igualtat; 3/ respecti, protegeixi i promogui el dret dels refugiats palestins a tornar a les seves cases i propietats tal i com estableix la resolució 194 de les Nacions Unides.

BDS Barcelona i Rodalies
Segueix-nos

BDS Barcelona i Rodalies

Grup de Barcelona i Rodalies de suport a la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel
BDS Barcelona i Rodalies
Segueix-nos