Retenció d’una regidora de Terrassa a l’Aeroport del Prat per part de la seguretat israeliana

La regidora de Terrassa en Comú afirma que va ser interrogada durant tres hores per membres de seguretat d’un avió d’una companyia israeliana quan es trobava al taulell de facturació de l’aerolínia El Al Airlines.

El diputat Joan Josep Nuet ha demanat explicacions al govern català sobre la retenció de l’egarenca

El passat dimecres 20 de gener, la regidora de Terrassa en Comú Anna Rius va ser retinguda, escorcollada i interrogada durant tres hores a l’Aeroport del Prat per quatre membres de seguretat d’una companyia d’aviació israeliana. Així ho ha denunciat el diputat de Catalunya Sí Que es Pot Joan Josep Nuet al Parlament en una intervenció en què ha demanat explicacions al Govern sobre aquests fets.

Rius, que va ser abordada en el mateix taulell de facturació de l’aerolínia El Al Airlines quan es disposava a agafar un avió, i després d’interrogar-la durant una hora, els membres de la seguretat israeliana, juntament amb una guàrdia civil, la van traslladar a una sala a peu de pista, on va continuar l’interrogatori durant dues hores més.

En una sèrie de preguntes parlamentàries, Nuet ha demanat al Govern els motius pels quals Anna Rius, què és membre de l’Institut de les Desigualtats i de l’Universitat Politècnica de Catalunya, “va ser retinguda, escorcollada i interrogada per agents israelians” a les instal·lacions de l’aeroport, així com “en base a quin conveni o acord poden els membres de la seguretat israeliana retenir, interrogar i escorcollar passatgers i passatgeres a territori català”.

Així mateix, el diputat ha requerit al Govern que expliqui “en base a quins acords entre els Mossos d’Esquadra i les forces de seguretat israelianes poden aquestes darreres realitzar les tasques dels Mossos d’Esquadra en matèria de seguretat a l’Aeroport de Barcelona”, “quines mesures de control duen a terme els cossos de seguretat catalans i espanyols sobre les accions dutes a terme per els cossos de seguretat israelians” a l’aeroport, i “el coneixement per part del Govern d’aquestes situacions de vulneració dels drets dels ciutadans i ciutadanes catalanes”.

Zaituna - BDS Terrassa
Segueix-nos

Zaituna - BDS Terrassa

El col·lectiu Zaituna (olivera en àrab) neix el 2009 a Terrassa amb la intenció de difondre la situació que viu la població palestina, denunciar l'ocupació israeliana i exercir pressió sobre els nostres governants per què es posicionin, exigeixin el compliment de les resolucions de l'ONU i adoptin mesures de boicot a Israel. Alhora, a través de l'apropament a la cultura palestina, esperem contribuir a trencar els tòpics i prejudicis sobre el món àrab, que estan arrelant a la nostra societat, així com fomentar la convivència i el coneixement intercultural.
Zaituna - BDS Terrassa
Segueix-nos