Sobre els refugiats

El drama de les refugiades, com moltes altres injustícies derivades de la globalització capitalista, ens colpeja la sensibilitat i ens genera gran impotència, al percebre que es tracta de problemàtiques massa grans i llunyanes com perquè nosaltres tinguem la capacitat de canviar-les.

La comunitat palestina compta amb milions de persones refugiades des de l’any 1948, moltes de les quals degut a la guerra a Síria són doblement refugiades. I la major part de les refugiades palestines no busquen escapar del seu país, sinó poder-hi tornar.

L’Estat d’Israel manté Palestina sota ocupació militar, impedint el retorn de les refugiades. I la comunitat palestina des del 2005 ha fet una crida a la comunitat internacional perquè s’implementi el boicot, les desinversions i les sancions contra empreses i entitats vinculades a l’Estat d’Israel, amb la voluntat que aquests actes els obliguin a acatar la legislació internacional i posar fi a l’ocupació militar.

Per això, des de Manresa, podem fer un petit gran pas per ajudar les refugiades palestines a retornar a les seves llars.

Adherint-nos a la campanya internacional de BDS (Boicot, Desinversions i Sacions contra l’Estat d’Israel) podem mostrar el nostre rebuig a la multinacional israeliana ICL-Iberpotash, de la qual el propi estat israelià n’és accionista important, qui s’aprofita de l’ocupació militar de Palestina per explotar recursos minerals vetats a la població palestina, i qui financia projectes pel benestar dels soldats israelians.

També hem de dir, que com fa anys que denuncia el col·lectiu ecologista Prou Sal!, ICL-Iberpotash és responsable d’un dels pitjors crims mediambientals a casa nostra, com és la salinització de rius i aqüífers.

És per tot això que expressem el nostre rebuig al patrocini de la Festa Major de Manresa per part de ICL-Iberpotash, i que en defensa de les refugiades palestines, i de les palestines que dia a dia pateixen l’ocupació militar a les seves pròpies terres, demanem a la població manresana, bagenca i catalana que se sumi a la campanya de BDS i que mostri el rebuig contra l’empresa vinculada a crims de guerra ICL-Iberpotash.

Pel dret a les refugiades de fugir de casa seva i trobar l’acollida a casa nostra.
Pel dret a les refugiades a tornar a casa seva en condicions dignes.

Gran part de la solució és a les nostres mans.

BDS Bages
Segueix-nos

BDS Bages

Grup de suport del Bages -Països Catalans- de la campanya internacional BDS (Boicot, Desinversions i Sancions contra l'Estat d'Israel)
BDS Bages
Segueix-nos

Latest posts by BDS Bages (see all)