El Maccabi de l’apartheid, FORA DE L’EUROLLIGA!

Translations: Castellano, العربية

El Maccabi de Tel Aviv ha mostrat en diverses ocasions el seu suport a les forces armades de l’estat d’Israel. L’any 2014, després dels bombardejos de Gaza que van causar la mort a més de 2.200 persones, l’equip va organitzar un partit en solidaritat amb l’exèrcit israelià per recaptar fons1. Durant els atacs de l’operació “Plom fos” de l’exèrcit israelià sobre la Franja de Gaza al 2009, que va provocar la mort de més de 1.400 palestins i palestines, un grup de jugadors del Maccabi de Tel Aviv es desplaçava a la Franja de Gaza per donar suport als soldats israelians2. Recolzar a l’exèrcit també és recolzar el sistema d’apartheid d’Israel3, i la vulneració sistemàtica dels Drets Humans i de la legalitat internacional a tota Palestina.

Mentre el Maccabi juga a l’Eurolliga és utilitzat com un ambaixador esportiu de l’estat d’Israel, tapant, legitimant i normalitzant, l’ocupació i l’apartheid. Seguint l’exemple de la lluita contra l’apartheid sud-africà, amb la campanya Boicot, Desinversions i Sancions a l’estat d’Israel, la societat civil palestina demana, des de l’any 20054, exercir pressió sobre aquelles institucions esportives, culturals, acadèmiques, comercials i polítiques còmplices amb l’estat d’Israel fins que aquest no reconegui tres punts molt clars: 1) el dret al retorn de les persones refugiades, 2) la fi de l’ocupació fins a la línia del 67 i 3) la destrucció del mur, així com que reconegui els drets de les persones palestines que viuen dins l’estat d’Israel. Tres demandes que es recullen en el dret internacional.

Mentre la societat civil arreu del món demostra el seu suport a la campanya BDS (universitats, sindicats, esglésies, artistes, entre d’altres5), l’estat d’Israel i els seus lobbys sionistes fan tot el possible per criminalitzar l’estratègia no violenta que porta a terme aquesta campanya en la defensa dels Drets Humans.

Per tot l’esmentat les entitats sotasignats instem al Futbol Club Barcelona i al Barça Lassa, així com tota l’afició d’aquest equip, que exerceixin pressió fins que Israel no compleixi els punts esmentats anteriorment, demanant:

1) Que el Barça no accepti la visita del Maccabi de Tel Aviv
2) L’expulsió immediata del Maccabi de Tel aviv de l’Eurolliga

POTS VEURE EL VÍDEO DE LA CAMPANYA AQUÍ

Firmants:

Red Solidaridad Contra la Ocupación de Palestina (RESCOP)

Coalició Prou Complicitat amb Israel (CPCI): Nexes, SCI, Novact Suds, Comunitat Palestina de Catalunya, Consell Joventut de Barcelona, LaFede.cat, Arte y Maña, BDS Catalunya, Rumbo a Gaza, JUNTS, Unadikum, Pau Sempre, Centro Euro Arabe.

Dracs 1991 Supporters Palau Blaugrana

Associació Catalana d’Amigues de Palestina (ACAP)

Red Musulmanas

Ìtaca, organització internacionalista dels Països Catalans

BDS Sabadell

BDS UAB

BDS Bages

BDS Girona

BDS Tarragona

BDS Barcelona-rodalies

BDS País Valencià

La Recolectiva

1 http://mondoweiss.net/2014/09/friends-israeli-fundraisers/

2 http://www.maccabi.co.il/News.asp?id=1768&lang=en#sthash.weqMnKNV.GYu8X10c.dpbs

3 https://suds.cat/wp-content/uploads/2016/01/Apartheid_contra_el_pueblo_palestino-CAST.pdf

4 https://bdsmovement.net/

5 http://www.palestinalibre.org/articulo.php?a=63104

 

BDS Girona
Segueix-nos

BDS Girona

BDS-Girona, formem part de la campanya Boicot Desinversions i Sancions contra l'Estat d'Israel, una iniciativa sorgida al 2004
BDS Girona
Segueix-nos