Demanem l’exclusió del Maccabi de l’Eurolliga. “No volem jugar amb una pilota tacada de sang”

Translations: Castellano

El passat estiu 2014 el poble palestí va viure un dels pitjors episodis de la seva història recent. La massacre a la Franja de Gaza va arribar a la xifra de quasi 2.200 persones assassinades i més de 11.000 ferides amb traumes físics i psicològics de per vida. Segons les dades de Nacions Unides, la majoria d’elles eren civils. Alhora, a Cisjordània es duia a terme el segrest de més de 500 palestines i la construcció accelerada de nous assentaments a Jerusalem Est, situació que continua a hores d’ara. A més a més, fa unes setmanes la UNRWA anunciava la suspensió de l’assistència per a la reparació d’habitatges a Gaza deixant sense les condicions necessàries a les palestines de Gaza.

Es per això, i davant la situació de deteriorament progressiu de les condicions de vida de les palestines, que hem decidit seguir la campanya llançada al 2005 per la societat civil palestina de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel. Aquesta crida neix després de veure com l’estat d’Israel, creat al 1948 a través de la colonització i la neteja ètnica ha anat ocupant cada cop més terres palestines i ha sotmès la seva població a un règim de segregació racial amb total impunitat i amb la complicitat d’alguns actors de la comunitat internacional.

No obstant, Israel es promociona com a ambaixador de la democràcia i de la llibertat arreu del món a través de l’intercanvi d’actes culturals, institucionals, acadèmics i esportius. Rere aquesta imatge distorsionada s’amaga la veritable política racista i sionista que sota el paraigües de poble jueu legitima les polítiques d’Apartheid que pateix el poble palestí. El partit del 12 de març de 2015 (20:45h) entre el Barça Bàsquet i el Maccabi Tel Aviv és un acte per potenciar la bona imatge d’Israel, legitimant així, l’ocupació, la colonització i l’apartheid a Palestina. Israel no és referent, ni un país normal com alguns sectors intenten fer veure. El Real Madrid també rebrà el Maccabi Tel Aviv el proper 27 de març.

Tal i com es va fer amb la lluita noviolenta contra l’apartheid sudafricà, el Boicot a Israel s’utilitza en tots els fronts (econòmic, acadèmic, cultural, institucional i esportiu) per a forçar la fi del règim d’Apartheid que pateix el poble palestí des de 1948. És un deure moral de tota organització i de tota persona sensible a la causa dels Drets Humans no restar impassible davant d’aquest genocidi, així que utilitzem el Boicot com a eina per a combatre’l. Per això, com es va fer al 2011, declarem el Maccabi Tel Aviv equip “non grat”, ja que és còmplice de l’encobriment dels crims contra la humanitat comesos per Israel. Per tant, volem instar a l’Eurolliga a demanar la no participació d’aquest equip en aquesta i en futures edicions d’aquesta competició. Segons Illan Pappe, historiador israelià exiliat a Gran Bretanya, “l’enfocament de la cultura i la vida acadèmica com a entitats diferents de l’exèrcit, l’ocupació i la destrucció és moralment corrupta i lògicament caduca”.

El BDS cada dia suma noves forces i no s’aturarà “fins que Israel compleixi la seva obligació de reconèixer el dret inalienable del poble palestí a l’autodeterminació i acati completament els preceptes de la legislació internacional a través de:

  1. La fi de l’ocupació i colonització de totes les terres palestines i el desmantellament del Mur;
  2. 2. El reconeixement dels drets fonamentals dels ciutadans àrabs d’Israel per a una igualtat completa;
  3. 3. Respectant i promovent els drets dels refugiats palestins a tornar a les seves cases i propietats tal i com estipula la resolució 194 de les Nacions Unides”.

Signen:

  • RESCOP-BDS
  • Coalició Prou Complicitat amb Israel
  • BDS Catalunya
  • Dracs 1991
  • Zona Roja