El BDS Catalunya dóna suport al dret a decidir de Catalunya

El grup català de suport a la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel, BDS Catalunya, dóna suport a les mobilitzacions i accions reivindicatives promogudes des de la societat civil en favor del dret a decidir de Catalunya i de la convocatòria de la consulta ciutadana del 9 de novembre.

La campanya de BDS va néixer el 9 de juliol de 2005, quan més de 170 organitzacions de la societat civil palestina van llençar una crida al Boicot, Desinversions i Sancions contra Israel [1] fins que aquest Estat: 1/ posi fi a l’ocupació i colonització de totes les terres àrabs ocupades al juny de 1967 i destrueixi el Mur; 2/ reconegui els drets fonamentals de la ciutadania àrab-palestina d’Israel; i 3/ respecti, protegeixi i promogui el dret dels refugiats palestins a tornar a les seves cases i propietats tal com estableix la resolució 194 de les Nacions Unides.

Les activistes del BDS Catalunya defensem el dret a l’autodeterminació del poble palestí i de la resta de pobles del món. Creiem, per tant, que és totalment coherent amb els nostres principis, defensar també el dret a l’autodeterminació del poble català. No obstant, volem deixar clar que el nostre suport al dret a decidir no implica un posicionament sobre l’opció a votar a la consulta del 9N. Dins del nostre col·lectiu hi ha persones amb posicionaments polítics diversos. El que ens uneix és la defensa del dret de Catalunya a decidir el seu futur. En contraposició a Convergència i Unió, partit que reclama el dret a l’autodeterminació català mentre el nega a la resta de pobles [2], nosaltres defensem el dret de tots els pobles a decidir el seu futur.

Sigui quin sigui el futur que el poble català esculli a les urnes, volem insistir un cop més en que Israel no pot ser ni model ni referent per a Catalunya [3]. Un Estat que viola sistemàticament el Dret Internacional, que massacra impunement un altre poble i que practica des de 1948 polítiques il·legals d’ocupació, colonització, apartheid i neteja ètnica a Palestina no pot ser, en cap camp, un model per al nostre país. La Catalunya que volem ha de ser solidària amb els pobles oprimits del món i no còmplice dels Estats opressors. La Catalunya que volem -esdevingui un Estat independent o no- ha de posar fi a la complicitat amb Israel i sumar-se a la campanya de BDS, per tal d’aportar el seu granet de sorra a l’assoliment d’una pau justa a Palestina.

El BDS Catalunya, per totes les raons exposades més amunt, estarem presents a partir de les 15h en els trams 19 i 20 de la V que es realitzarà a Barcelona aquest 11 de setembre (Passeig de Gràcia amb la Diagonal, davant del Deutsche Bank), al costat d’altres moviments socials amb els que compartim la mateixa visió. Animem a sumar-se a la nostra convocatòria a totes les persones que també creuen que Israel no pot ser un referent per a Catalunya. 

BDS Catalunya

11 de setembre de 2014

 

[1] Sociedad civil palestinademanda boicot, desinversión y sanciones contra Israel hasta que cumpla con la ley internacional y los principios universales de derechos humanos
http://www.bdsmovement.net/call#Spanish:

[2] «CiU i PP, units al Parlament contra l’autodeterminació de palestins, kurds i sahrauís»
http://www.ara.cat/politica/dret-autodeterminacio-palestina-kurdistan-sahara_0_1172283034.html

[3] «Israel no és cap referent: l’ocupació, la colonització i l’apartheid no són el nostre model per a Catalunya» http://www.bdscatalunya.org/index.php/campanyes/legali/item/202-israel-no-%C3%A9s-cap-referent-l%E2%80%99ocupaci%C3%B3-la-colonitzaci%C3%B3-i-l%E2%80%99apartheid-no-s%C3%B3n-el-nostre-model-per-a-catalunya