El ple municipal de Sant Celoni aprova fer boicot a Israel

La moció s’ha aprovat amb el recolzament del PSC, la CUP i ICV i l’abstenció de CiU.

El ple de l’Ajuntament de Sant Celoni ha aprovat una moció de la CUP, amb el recolzament del PSC i ICV i l’abstenció de CiU,  per exigir la fi de la massacre exercida per Israel sobre la franja de Gaza.  Amb aquesta moció el consistori s’adhereix a la campanya civil internacional pel Boicot, les Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel en els termes en què aquesta està plantejada. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Celoni i la Batllòria es compromet a no establir cap tipus de conveni ni tracte comercial, acadèmic, cultural, polític o esportiu amb les institucions, empreses o organitzacions israelianes fins que aquest Estat compleixi amb la seva obligació de reconèixer el dret a l’autodeterminació del poble palestí i acati el Dret Internacional.

 Les exigències que es plantegen són la finalització de l’ocupació i la colonització del territoris ocupats l’any 1967 i el desmantellament del Mur;  el reconeixement dels drets fonamentals dels ciutadans àrabs palestins d’Israel a una plena igualtat; el respecte, la protecció i la promoció dels drets dels refugiats palestins a retornar a les seves llars i propietats tal i com ho va estipular la Resolució 194 de les Nacions Unides. Aquesta mesura no s’aplicarà amb aquelles institucions, empreses o organitzacions israelianes que reconeguin de forma explícita els drets fonamentals del poble palestí en la forma que s’han detallat en el paràgraf anterior.

Així mateix, l’Ajuntament de Sant Celoni i la Batllòria es compromet també a no establir cap tipus de conveni ni tracte comercial, acadèmic, cultural, polític o esportiu amb empreses, institucions o organitzacions, internacionals o nacionals, que extreuen un benefici econòmic o polític de la violació dels drets humans als territoris palestins. També es compromet a donar suport a les diferents campanyes de BDS llençades tant des de Catalunya com des de la resta del món.

L’Ajuntament de Sant Celoni i la Batllòria insta la Generalitat de Catalunya i la resta d’institucions catalanes a sumar-se a la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel i es compromet a promoure una jornada de solidaritat en el seu municipi per tal de donar a conèixer la situació de Palestina i la campanya de BDS a la qual s’adhereix.

……………

Font: Nació Digital http://www.naciodigital.cat/baixmontseny/noticia/4557/ple/sant/celoni/aprova/fer/boicot/israel.com