Projecte CAPER: aturem la col·laboració entre la UAB i cossos repressius israelians i catalans

#UABboicotCAPER
#BDS

El projecte CAPER (Collaborative information, Acquisition, Processing, Exploitation and Reporting for the prevention of organised crime) és un projecte europeu finançat en el marc del VII Programa Marc de la Comissió Europea que aborda el tema de la informació i gestió del coneixement per a la prevenció de la delinqüència organitzada [1].

Aquest projecte, coordinat per la multinacional espanyola S21sec, està format per entitats de diversos països entre les quals hi ha les de l’Estat espanyol (Universitat Autònoma de Barcelona, Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra, IKUSI – Ángel Iglesias S.A.) i Israel (Policia d’Israel, Technion – Institut Tecnològic d’Israel).

Davant d’això ens preguntem:

  • Volem que les nostres institucions participin en projectes de recerca al costat d’Israel, un Estat que duu a terme polítiques d’ocupació, colonització i d’apartheid a Palestina des de 1948 i no respecta el Dret Internacional ni els Drets Humans de la població palestina?
  • Volem que les nostres institucions siguin còmplices d’investigacions militars i de seguretat que contribueixen a violar els Drets Humans de la població palestina?

La nostra resposta és NO i per aquest motiu denunciem aquest projecte i ens mobilitzarem per a que les nostres universitats i altres institucions no siguin còmplices dels crims comesos per l’Estat d’Israel.

La societat civil palestina va fer una crida el 2005 [2] demanant a la comunitat internacional l’aplicació d’una campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel fins que aquest Estat assumeixi les seves obligacions d’acord amb el Dret Internacional mitjançant:

  1. la finalització de la seva ocupació i colonització de totes les terres àrabs ocupades al juny de 1967 i la destrucció del Mur de Cisjordània;
  2. el reconeixement dels drets fonamentals de la ciutadania àrab-palestina d’Israel per a una plena igualtat; i
  3. el respecte, protecció i promoció del dret dels refugiats palestins a tornar a les seves cases i propietats tal i com estableix la resolució 194 de les Nacions Unides.

Es per això que demanem el boicot a les universitats i als cossos de seguretat israelians i fem una crida a tota la comunitat universitària de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol per a que es negui a participar en aquest tipus de projectes.

Us demanem que difongueu aquest comunicat a través de les vostres xarxes socials i amistats.

 

Signat:

BDS Catalunya
Comissió Universitària Catalana per Palestina (CUNCAP)

 

[1] http://www.s21sec.com/es/sobre-s21sec/news-a-events/noticias/183-s21sec-lidera-el-proyecto-europeo-caper-en-cooperacion-con-las-principales-agencias-de-seguridad-en-la-prevencion-del-crimen-organizado

http://www.s21sec.com/es/sobre-s21sec/news-a-events/noticias/951-el-proyecto-caper-presenta-la-primera-version-de-su-plataforma-de-prevencion-de-la-delincuencia-organizada

http://idt.uab.es/index.php?option=com_content&view=article&id=205:caper-project&catid=1:news&Itemid=221

[2] http://www.bdsmovement.net/call#Spanish: