Manifest dels sindicats de Galícia

Manifest dels sindicats de Galícia a favor de la campanya pel Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) a Israel

En paraules de Nelson Mandela, la justícia pel poble palestí es va convertir en “el major cas moral dels nostres temps”. El brutal setge d’Israel a Gaza representa avui la més crítica i urgent de totes les injustícies israelianes contra el poble palestí que es manifesta en forma de innombrables violacions dels Drets Humans i del Dret Internacional Humanitari.
La societat civil palestina, a través del Comitè Nacional Palestí (CNP) de la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions, va convocar a totes les persones de consciència y a les organitzacions de la societat civil de tot el món, a impulsar la campanya de BDS contra Israel. Inspirada en la campanya de boicot contra l’apartheid sud-africà, aquesta iniciativa està considerada com el mitjà més efectiu d’acabar amb la ocupació colonial i l’apartheid a Palestina i exigir responsabilitats a Israel davant el dret internacional en la recerca d’una pau justa.
La campanya BDS és una iniciativa pacífica liderada des de 2005 per organitzacions de la societat civil, partits polítics i sindicats que representen la població palestina, i que està recolzada per una xarxa mundial d’entitats que composen el moviment de solidaritat amb el poble palestí.
La campanya BDS fa una crida mundial per establir mesures de pressió contra Israel i evitar les relacions econòmiques, polítiques i empresarials amb un estat que vulnera el Dret Internacional i incompleix les resolucions de la ONU. Aquesta iniciativa cívica és més necessària si és possible, donada l’actitud de la Unió Europea i els seus estats membres que romanen impassibles davant la reiterada vulneració dels drets humans, cívics i polítics de la població àrab de Palestina.
Per això, la campanya BDS demana al món sencer que boicotegi a Israel, les seves institucions i les seves empreses i també que retiri les seves inversions a les empreses que es beneficien de la ocupació o de la negació dels drets de la població refugiada.
Atès que totes les formes d’intervenció internacional han fracassat fins el moment en el seu intent d’aconseguir que Israel compleixi amb la legislació internacional i que posi fi a la repressió sobre els palestins, repressió que es manifesta de moltes maneres diverses (setges, assassinats indiscriminats, destrucció intencionada i el racista mur colonial, etc), els sindicats sotasignats fem pública la nostra adhesió a la campanya BDS (Boicot, Desinversions i Sancions) contra l’Estat d’Israel i ens comprometem a no col·laborar amb la política d’apartheid a Palestina i la ocupació il·legal en els seus territoris.
Així mateix, ens comprometem a denunciar públicament a totes aquelles institucions i empreses gallegues que en les seves actuacions anteposin interessos econòmics, polítics o d’una altra índole als drets del poble palestí i col·laborin o legitimin amb la ocupació colonial de Palestina.
Finalment, els sindicats signants d’aquest manifest decidim adherir-nos a aquesta campanya perquè es basa en la defensa dels Drets Humans com universals, indivisibles i interdependents (article 30 de la seva declaració) i constitueix un mitjà cívic per canviar situacions d’injustícia i violència institucional i avançar cap a la justícia i la pau. Considerem, a més, una eina legítima impulsar, en la mesura de les nostres possibilitats, la Campanya Global de Boicot, Desinversions i Sancions contra l’estat d’Israel, fins que compleixi amb el dret internacional com correspon a:
–    Finalització de la ocupació militar de Palestina.
–    Paralització i destrucció del mur de Cisjordània.
–    Fi del sistema de discriminació racial.
–    Aixecament total i definitiu del bloqueig a Gaza.
–    Reconeixement del dret al retorn per les persones refugiades.

Galícia, 8 de gener de 2013.
FIRMEN
UXT ( Unión Xeral de Traballadores )
, CCOO ( Comisións Obreiras de Galicia ), 
CIG ( Confederación Intersindical Galega ), 
CNT ( Central Nacional de Traballadores )