Es hora de fer justícia – Una crida de Palestina als/les ciutadans/es europeus/es

Exigiu als vostres governs i als vostres representants al parlament europeu que suspenguin els acords d’associació entre la UE-Israel i ACAA, que defensin els drets humans i posin fi a l’ocupació.

Els representants de diversos governs europeus han expressat serioses preocupacions sobre el pla d’Israel per construir 3.000 unitats noves d’assentaments a Cisjordània. L’alta representant de la UE, Catherine Ashton, ha reiterat que “la construcció d’assentaments és il·legal segons el dret internacional i constitueix un obstacle per a la pau”.

Si bé les declaracions de preocupació pel que fa als crims de guerra israelians i les violacions del dret internacional són benvingudes, a la pràctica l’ocupació militar d’Israel i la seva política d’apartheid, incloent el seu projecte d’assentaments a Cisjordània, el continu setge i assalt a la Franja de Gaza, les demolicions d’habitatges palestins, la annexió il·legal de la ciutat de Jerusalem est ocupada, les detencions arbitràries i la tortura d’adults i nens, les severes restriccions de la llibertat de circulació i de l’accés als recursos, i altres operacions militars il·legals, reben suport directe i concret d’Europa.

El suport europeu s’expressa en les condicions preferents que Israel rep a través dels acords comercials i d’associació amb Europa. L’acord d’associació estableix que “les relacions entre les parts, així com totes les disposicions del mateix Acord, es basaran en el respecte dels drets humans i els principis democràtics”, i que això “constitueix un element essencial d’aquest Acord”.

Fins ara, els estats membres de la Unió Europea han optat per fer cas omís de la seva obligació de suspendre l’acord a causa de les contínues greus violacions per part de l’Estat d’Israel dels drets humans. És hora d’acabar amb la complicitat europea davant els crims de guerra israelians.

Digueu al vostre president del govern, al ministre de Relacions Exteriors i als vostres representants al Parlament Europeu que ha arribat el moment de prendre mesures i suspendre els acords comercials entre Europa i Israel, així com de finalitzar les relacions comercials amb empreses que operen en els assentaments en els territoris palestins ocupats, fins que Israel compleixi les seves obligacions en virtut del dret internacional: La fi de l’ocupació i colonització de totes les terres àrabs i el desmantellament el Mur, El reconeixement dels drets fonamentals dels ciutadans palestins d’Israel en plena igualtat, i el respecte, protecció i promoció dels drets dels refugiats palestins a tornar a les seves cases i propietats tal com s’estipula en la Resolució 194. 

Exigeix als teus representants que actuin ara mateix en nom de la justícia.

Signat per
Recolzat per
Informació addicional

_________

Font original: http://act.palsolidarity.org/lobby/53/