Victòries arreu del món

Després d’un recull similar publicat sobre el BDS 5 anys ençà, el Comitè Nacional Palestí pel BDS (BNC, en anglès), àmplia coalició de la societat civil palestina, ha recopilat la següent selecció de destacats. Aquesta és tan sols una petita mostra del creixement espectacular del BDS en el període 2010-2012.

L’abast internacional del moviment pel BDS es destaca de manera especial amb l’edició d’aquest any del Dia Mundial d’Acció BDS, que tingué lloc en 23 països. També ho demostra el fet que la 8ena Setmana de l’Apartheid Israelià (SAI) es va organitzar en campus de 202 ciutats arreu del món i va provocar el pànic en el Ministeri israelià d’Afers Estrangers, que va promocionar 100 enviats per contrarestar la SAI.

Els boicots al consum de productes israelians i les campanyes contra companyies que exporten i venen productes israelians, particularment aquells implicats en les colònies il·legals que Israel manté en territori palestí ocupat, han ajudat a sensibilitzar i conscienciar els ciutadans i ciutadanes de nombroses ciutats del planeta. A més a més, això també ha produït danys directes a les empreses israelianes còmplices.

 • Agrexco, l’antiga major exportadora israeliana de productes agrícoles, va fer fallida a finals del 2011, després d’una àmplia campanya de bloquejos, manifestacions, pressió als supermercats i governs, boicots populars i accions legals a més de 13 països europeus. La campanya contra la companyia va ser un dels factors essencials en la manca d’interès a salvar-la per part dels seus propis inversors.
 • Arran d’una decisiva campanya de socis de la Co-Operative Group de Gran Bretanya, aquesta cooperativa, la més gran d’Europa, va incorporar la política d’acabar el comerç amb empreses amb productes originaris dels assentaments il·legals d’Israel. Molts supermercats a Europa ja anuncien que no venen productes procedents d’assentaments il·legals.
 • Una campanya permanent contra Ahava, l’empresa de cosmètics israeliana situada en una colònia israeliana il·legal, ha forçat aquesta empresa a tancar la seva tenda més emblemàtica a Londres. La campanya ha provocat també l’anunci per part d’altres tendes minoristes a Gran Bretanya, Noruega, Japó i Canadà de boicots a la companyia.

Amb la convicció que les institucions acadèmiques israelianes juguen un rol fonamental en el desenvolupament de coneixements i tecnologia de l’ocupació, colonització i apartheid israelians, així com en la planificació i justificació dels pitjors crims de l’Estat d’Israel, les campanyes de boicot acadèmic s’han estès pels campus arreu del món:

Israel perd cada vegada més suport internacional i fou votat de nou com el país més mal vist del món. El boicot cultural és cada vegada més visible i frustra l’intent d’Israel d’amagar i rentar la seva imatge d’Estat colonitzador, ocupant i culpable d’apartheid:

 • Desenes d’artistes – especialment músics i directors de cinema – i escriptors i escriptores han rebutjat actes a Israel i fins i tot han cancel·lat actuacions previstes sota pressió de campanyes del BDS. Entre ells Bono, Snoop Dogg, Jean Luc Godard, Elvis Costello, Gil Scott Heron, Carlos Santana, Devendra Banhart, Faithless, the Pixies, Cassandra Wilson, Cat Power, Zakir Hussain.
 • Molts artistes i d’altres figures culturals parlen ara públicament del seu suport al BDS. Roger Waters, Alice Walker, Naomi Klein, John Berger, Judith Butler, Etienne Balibar, Ken Loach, Arundhati Roy, Angela Davis o Sarah Schulman entre d’altres.
 • Els artistes israelians que accepten finançament del Ministeri d’Afers Estrangers han de firmar un contracte comprometent-se a formar part de l’ofensiva relacions públiques culturals d’Israel. Les protestes i campanyes contra les actuacions recolzades per l’estat – com les de la companyia de dansa Batsheva, l’Orquestra Filharmònica Israeliana, Habima Teatre i el Quartet de Jerusalem – són ja habituals a Europa i Amèrica del Nord. Es força així als organitzadors d’esdeveniments culturals a defensar-se o retractar-se en la decisió d’acollir representatius d’Israel i es dissuadeix d’altres a invitar-ne de nous.

Pel què fa al boicot esportiu:

Corporacions, israelianes o internacionals, juguen un paper important en l’apartheid israelià. Les campanyes de desinversions han augmentat els costos de la complicitat corporativa amb les violacions del dret internacional per part de l’Estat d’Israel i estan canviant les actituds de les empreses a l’hora de fer negocis amb Israel.

 • La multinacional francesa Veolia ha estat l’objectiu de campanyes des del novembre del 2008, degut a la seva inversió en infraestructures i serveis a assentaments il·legals, entre d’ells el tramvia de Jerusalem. Degut a les campanyes de BDS, ajuntaments d’arreu d’Europa i d’Austràlia han decidit no atorgar contractes d’obra i servei a Veolia valorats en uns 14 mil milions de dòlars. Un nombre creixent d’ajuntaments han adoptat polítiques que exclouen Veolia dels contractors locals admesos. També alguns bancs europeus han deixat d’invertir en aquesta empresa. Veolia s’ha vist forçada a admetre els danys que la campanya del BDS ha causat en la companyia i ha anunciat plans de retirar-se dels projectes israelians il·legals.
 • Alguns bancs europeus han deixat d’invertir a Alstom, un dels socis de Veolia en el tramvia de Jerusalem. Alstom perdé un contracte de 10.000 M $ per construir la segona fase dels ferrocarrils saudites Haramain degut a una coordinada campanya de pressió.
 • Degut també a una campanya de pressió coordinada als Estats Units d’Amèrica, Caterpillar va ser exclosa de MSCI-ESG, un índex d’inversió ètic de prestigi. L’exclusió ve arran de l’ús d’excavadores i d’equipament de la marca en la demolició i destrucció de llars palestines. Això va dur, també arran de pressions de la societat civil, a el gegant dels fons de pensions nord-americans TIAA-CREF, a excloure l’empresa dels seus fons ‘Social Choice’.
 • El Parlament Europeu va aprovar no renovar el contracte amb G4S degut a l’acció de grups de solidaritat amb Palestina. G4S és una empresa de seguretat privada contra la qual la societat civil palestina ha demanat accions degut al seu contracte amb el Servei Penitenciari d’Israel i, per tant, de la seva complicitat amb les detencions de presoners polítics palestins.
 • El fons de pensions del govern de Noruega i 12 altres institucions de finances han exclòs Elbit Systems de les seves carteres. Elbit és una empresa militar implicada en la construcció del mur il·legal d’Israel. 

En resposta a la creixent indignació pública amb l’ocupació d’Israel i la negació dels drets palestins, diversos governs han començat a introduir sancions contra Israel:

 • Turquia i Noruega han anunciat la decisió de suspendre les relacions militars amb Israel i Turquia ha emprès accions legals contra Israel per la matança de nou ciutadans turcs a “la Flota de la Llibertat” el 2010. Bolívia, Veneçuela, Qatar, Mauritània i altres països també han près mesures en resposta a l’atac.
 • La crida de la societat civil palestina per un embargament militar d’Israel va rebre el suport el Juliol passat dels guanyadors del Premi Nobel de la Pau l’Arquebisbe Desmond Tutu, Mairead Maguire, Betty Williams i Adolfo Pérez Esquivel i també  grups de la societat civil de tot el món que representen a milions de persones.

La campanya per acabar amb la JNF ha anat molt bé, el que ha obligat als dirigents de tots els principals partits polítics del Regne Unit, inclòs el primer ministre, David Cameron, a posar fi al patrocini de  l’organització, amb èxit van persuadir a les autoritats de  la ciutat suïssa de Ginebra per dissociar la ciutat  del JNF  i guanyant suport de nombroses organitzacions.

En el moviment sindical, la principal forma de solidaritat amb la lluita palestina s’ha convertit en les sancions laborals i les iniciatives al BDS.

 • Els principis i les estratègies del BDS, han estat aprovats oficialment per les federacions sindicals nacionals a Sud-àfrica, Regne Unit, Escòcia, Irlanda, Noruega, Suècia, Bèlgica, País Basc, Brasil i altres països d’Amèrica Llatina, a més de desenes de sindicats locals i nacionals. La federació més gran de sindicats de l’Àfrica ITUC-Âfrica – que representa 15 milions de treballadors de 56 federacions sindicals africanes ha donat suport al BDS i la Confederació Europea de Sindicats està prenent mesures contra els productes dels assentaments il · legals israelians.
 • Els sindicats estan iniciant campanyes i accions concretes, com ara els bloquejos heroics dels vaixells israelians per part dels treballadors portuaris a Sud-àfrica, Suècia i Califòrnia i les campanyes contra Alstom a la regió de Londres per part dels Ferrocarrils del Regne Unit o del Sindicat Marítim i de Transport  a causa de seva complicitat amb un projecte d’infraestructura d’ocupació il · legal, i pel Sindicat d’Empleats Municipals i Generals (Fagforbundet) contra Ahava i altres empreses còmplices amb violacions israelianes del dret internacional.
 • Alguns sindicats majoritaris, especialment a Europa, estan prenent mesures per tallar els vincles amb el Histadrut, sindicat colonial israelià que sempre ha jugat un paper clau en el sistema d’opressió d’Israel sobre el poble palestí. Més recentment, Unison, el segon sindicat més gran del Regne Unit  amb 1,3 milions de membres, va votar per reafirmar la seva posició suspendre relacions amb el Histadrut.

Després  d’una crida a la solidaritat dels Cristians Palestins sota el nomt Kairos Palestina, les esglésies de tot el món han adoptat  accions relacionades amb el BDS:

 • Als EUA, la Corporació Fiduciària Quaker Friends (FFC) ha invertit de 900.000 dòlars en accions de Caterpillar, dirigits a la venda de buldòzers a Israel que s’utilitzen per violar els drets dels palestins.  l’Església Metodista Unida i l’Església Presbiteriana dels EUA han cridat  als seus membres a boicotejar els productes dels assentaments il · legals israelians.
 • Al Regne Unit, l’Església Metodista i els quàquers a Anglaterra recentment una crida al govern britànic per prohibir el comerç de productes procedents dels assentaments il · legals israelians.

En els campus universitaris de tot el món, el moviment estudiantil en solidaritat amb la lluita palestina s’està convertint ràpidament:

 • A Amèrica del Nord, els estudiants estan desenvolupant iniciatives sofisticades i amb  ampli suport de les entitats del campus amb els sindicats d’estudiants de Regina i Carleton a Canadà i El Moviment Estudiantil Nacional Chicano de Aztlán (MECh.A), la major associació de joves llatins als EUA, i el govern estudiantil de la Universitat de Massachusetts-Boston han votat en suport de iniciatives de desinversió I d’altres del BDS. La primera conferència nacional estudiantil sobre BDS als USA es va celebrar a la Universitat de Pennsylvania a principis del 2012 desprès d’una existosa conferència d’estudiants nacional que es va fer l’any 2011 a l’ Universitat de Columbia.
 • Els grups d’estudiants de BDS, està creixent per tot Europa. Al Regne Unit, la Unió Nacional d’Estudiants a dut a terme campanyes estudiantils que han tingut èxit en posar fi a les relacions entre  universitats i Ahava i Eden Springs. L’Associació d’Estudiants de la Universitat d’Edimburg va votar a favor de posar fi al seu contracte amb G4S

Amb l’esclat de revoltes dels pobles de tot el món àrab, o el que va arribar a ser conegut com la Primavera Àrab, la solidaritat massiva dels drets palestins en els països àrabs esta creixent, canalitzada en campanyes de BDS, especialment al Líban, Jordània, Marroc, Qatar i Kuwait.

El poder israelià es troba cada vegada més preocupat amb el creixement del moviment BDS. El president israelià, Shimon Peres, recentment va expressar el seu temor pels impactes del BDS, com a raó per “fer les paus”. Mentrestant, els líders empresarials israelians han llançat la seva pròpia “iniciativa sobre la pau” per por a les repercussions del BDS. Alguns líders sionistes també estan començant a exigir canvis en les polítiques d’Israel per por al BDS. L institut d’investigació Reut, parla del BDS com una “amenaça estratègica”, el que va portar al govern israelià d’aprovar una llei draconiana que prohibeix a qualsevol ciutadà donar suport a la campanya del BDS o qualsevol boicot parcial. Hi ha un temor real i creixent dins d’Israel, que s’està convertint en un estat pària a la manera com Sud-àfrica va ser una vegada.

En un context de continu èxit i les reaccions d’Israel, esperem amb interès treballar amb els sindicats, organitzacions no governamentals, grups religiosos, organitzacions solidàries, moviments populars i la gent conscienciada de tot el món per seguir difonent  el BDS com una eina efectiva i moralment convincent  de suport a la lluita palestina per la llibertat total. Israel es dóna compte del que fem: el BDS s’està estenent i que té un impacte significatiu sobre l’ocupació israeliana, la colonització i l’apartheid i és moment d’intensificar la pressió internacional per fer d’Israel un estat pària en la comuntiat internacional.. Només així poden els palestins recuperin els seus drets i l’exercici de autodeterminació, i sense que mai pot haver una pau justa i duradora a tota la regió.

________

Font: http://www.bdsmovement.net/victories

172 pensaments a “Victòries arreu del món”

 1. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 2. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 3. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 4. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 5. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 6. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 7. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 8. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 9. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 10. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 11. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 12. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 13. Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely excellent.
  I really like what you’ve acquired here, certainly like what
  you are stating and the way in which you say it. You
  make it enjoyable and you still care for to keep it
  smart. I can not wait to read much more from you. This is
  really a tremendous website.

 14. giselawenn ein mensch 192 cm groß, 125 kg wiegt, aber gesundheitlich Rückenops nicht in der lage ist sich beweglich zu beteiligen, weil er schmerzen hat usw, wie kann er dann sein gewicht reduzieren.es muss doch eine unterstützung geben, die einem zum fdh ( auf deutsch friss die hälfte) zwingt oder hilft fdh zu machen.was können sie da vorschlagen

 15. I’m somewhat surprised that with all the claimed weight loss the bike is slower off the line; that would indicate a significant low-RPM torque deficit. Granted it is quickly remedied but I do find it interesting. I wonder if that comes from exhaust valve setup on the new versus old bikes; but then again, they stated it sounds pretty awesome, so who knows.

 16. I am really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any browser compatibility issues? A couple of my blog readers have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any solutions to help fix this problem?|I am curious to find out what blog system you’re utilizing? I’m experiencing some small security issues with my latest site and I would like to find something more safe. Do you have any suggestions?

 17. Gostaria de conformar e registrar aqui que realmente minha gestação esta evoluindo bem conforme a resposta que recebi de vcs…Hoje deu 603,00 MuI/mlUm grande abraço e muito obrigada por me ajudar em um momento de dúvida.

 18. hi!es kommt ganz drauf an, um welche ecke du eingezogen bist. t-mobile hotspots sind bei starbucks und im cafe neo in der martinistraße. aber so richtig freie hotspots kenne ich auch nicht in eppendorf. nur im world coffee an der u-bahn station 'eppendorfer baum' kann man das wlan noch kostenlos nutzen. falls mir noch etwas einfällt, geb ich bescheid!!

 19. 4bf142ona 26c6b82d0As My partner and i web-site possessor I think the content material matter the following is rattling wonderful, appreciate it to your efforts. You should keep it up forever! Best associated with luck.22

 20. Your words are beautiful and bring my wrung out heart to tears and repentance. You describe the very lessons I have learned just recently into a clearer light for me. Wow! Also thank you for leaving a comment at my blog and I am grateful for your prayers. I am looking forward to sitting under your tree and learning from you.

 21. Its funny because I am currently studying the King. Partly to get more “male persona” into my writing. Then to see what makes great commercial fiction.I was one degree of separation from Stephen King. I was taking at poetry class at Worcester State College in Massachusetts where I’m from. It was, of course, in ancient times. The prof was a frustrated author. One day he complained, “This friend of mine wrote this book called Salem’s Lot and now he’s got a movie deal.” Nobody quite knew who this friend of his was, but I never forgot that story.

 22. GW’s stores are very much the public face of gaming though, as witnessed by the media stories related to the company as in comparison to other companies. If they did not exist I do not know how it would affect the tabletop games industry as a whole but I suspect that somebody would open up their own chain of stores (probably Mantic or maybe an independent looking to branch out) to fill the gap in the market. Other companies want to increase their profits as well, they are businesses after all, but go about it in a different way.

 23. McGuinty’s petulant sniveling about the Oilsands, which contribute obviously more than he understands to what remains of manufacturing in Ontario and Quebec, is the clincher for me. Redford’s disaster has yet to play out, but she’s gonna kill the goose like a good little lefty pol. Manitoba could be a “have” province like Saskatchewan but they’re saddled with a Socialist gov’t. Dunno what to say about B.C., just … dunno.

 24. Bengaler är för helvete inga leksaker. Det är 800 grader varma brinnande tomtebloss…Problemet är ju ju att idioterna uppfattar dom som leksaker och därigenom utsätter alla oss andra för fara och pÃ¥taglig risk för ett nytt bradford.

 25. En mi modesta opinión, lo lamentable es la existencia de esa propina miserable, que se percibe por tiempo limitado, pasado el cual, el perceptor queda en la indigencia.Me resisto a llamar "Estado del Bienestar" a una forma de organización social en la que millones de personas están obligadas a comer la sopa del convento.

 26. beautiful lyrics..thanks for sharing this! and that poem…yes….that touched me. so glad Andrew is coming along….what a huge blessing! and yay for technology and being able to keep up with your precious grandson! Have a wonderful weekend, Laura.

 27. Well, shouldn't the current policy of resettling urban project housing residents into mid-sized and even rural areas shift everyone toward more gun control? Might not Parisification close the dirt gap in this respect?

 28. It's too bad that Condi doesn't realize that this is a foreign affairs issue, if Obama was not born in Hawaii, he is a foreigner occupying the White House. On the other hand, I wonder how she can not be aware of the evidence that he was not born in Hawaii, that he is not a natural born citizen, even if he was, or that he was adopted, and became an Indonesian citizen, all, or any one of which, makes Obama ineligible to be President. It's sad that the most powerful, visible, and influential, spokesman we have, is Trump. There is no high level govt official, or politician, on our side, and the implications of that, are ominous.

 29. Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thank you for lunch! “Remember It is 10 times harder to command the ear than to catch the eye.” by Duncan Maxwell Anderson.

 30. Do “komuny” mam stosunek AMBIWALENTNY, ale (i tu wszyscy rzucÄ… siÄ™ na mnie ;-)), komuna jest dzisiaj potrzebna. Czy Oleksy, czy Janik, czy KwaÅ›niewski…?Mnie to “zwisa”. Ale lepiej, żeby byli.PiS nie “padÅ‚” dziÄ™ki Donaldowi…A tak “a propos” : lepiej byÅ‚o wysÅ‚ać za granicÄ™ ‘KWACHA’ czy ‘KACZKĘ’?…

 31. I’m sorry but I think you are in the realms of fantasy with this one. After all we would all be vulnerable every day in our own cities just going to work, not just 20 somethings backpacking, if this were true.In which case there would be a panic.And we might have heard about it on a real news broadcast, not some stoner’s blog.

 32. Wie auch immer…Beim Preisdumping im Pflichtfahrgebiet können die Taxen nicht mithalten.Yellow-Cab (5 Km – 5 €) und Minicar-B-Klasse (Schwarze-Stadtlimo) wirds freuen….Bin gespannt wie die TV auf die “neue” Gefahr reagieren wird…Grüße Jens

 33. belinaka es una pendeja inche operadota sino keria k sifundieran su video osea tipooo no hubiera tenido k hacerlo ella solita la kgo k no se haga la santa pinche ramera cabrona me la chupas y rechupas oxigenda d la caca pudrete ***d espaldas me difaman d frente me la maman***you know you love me! xOxO

 34. Caro Tavares Moreira,Quando ouvi essa fiquei com a ideia de que a ideia é vender essa ideia aos alemães para eles imprimirem mais dinheiro para nos pagarem as contas. Mas a ideia que tenho, é que os alemães têm muito boas ideias relativamente a isso e que essa ideia não é uma delas. Aliás, até devem ter ficado com a ideia de que nós temos a ideia de que eles são burros….pelo menos foi essa a ideia com que fiquei.

 35. Goed luisteen naar uw klant is niet nieuw. Denk maar aan de vroegere buurtwinkels, waar luisteren vanzelf sprekend was. Zij hadden daardoor een sociale functie. Zou de social media erin slagen dit over te nemen? Luisteren wordt de moeilijkste opgave voor de zakenwereld. Waar de persoonlijke ontmoeting wegvalt is luisteren nog lastiger geworden.

 36. Hi Nice post , nice questions asked… what i thinking is having a proper diet will neither increase the weight nor it will decrease. and once if you have started working on diet them you have to maintain the things going.your body should look healthy so dont over diet .just follow the regular routine with less calaries intake and you will definetly be slim and healthy….

 37. Hey There. I discovered your blog the use of msn. This is an extremely neatly written article. I will be sure to bookmark it and come back to read extra of your useful information. Thanks for the post. I will definitely return.

 38. is dead on. Holy flying crap, it scares me to think what'll happen if R-Money gets elected President. It's absolutely terrifying to me. Women's rights, LGTB rights, rights of African Americans… basically anyone who isn't a rich, white male, is looking at their rights getting ripped away. It scares the living bajeezus out of me to think of what kind of hell we're looking at. And it baffles my mind that people are supporting this goon.

 39. balfrasz: “Négy év múltán elzavarni a gazembereket kicsit késÅ‘, ha a nemzetvesztést lezavarják az elsÅ‘ évben.”Teccettünk volna okosan szavazni, annak a demokratikus felelÅ‘sségnek a tudatában, hogy négy évre adunk felhatalmazást. Fájdalmas tanulópénz ez.”Az nem teszik, ahogyan a libériások saját alkalmatlanságukat próbálják fedezni mások alkalmatlanságával.Vitában sem fogadom el ezt a fajta a hárítást.”Tökéletesen egyetértünk.

 40. . Communism is failed policy for present world. When communism written the world was different…. Maoism is like cancer it already in beginning stage in india …india will sure kill this cancer in both India and its neighbor country. Red flag will turn to White soon

 41. Duh uh if 106,000 people die a year its NOT WORKING ! No research required…You’d get better results if everyone was prescribed weed… I cant wait for science to “take over” the medical community. Printed hearts, bladders custom grown, your own skin cells into stem cells etc. and REAL chemical alterations on the molecular level, not piousness designed to? keep people “on the meds” for weeks months and lifetimes

 42. Lassan véget ér a szezonja. Nem tudom honnan tudnál szerezni, de én a helyedben olyan üzletekben, mint a Culinaris kérdeznék utána, hogy nem-e tudnak hozni rendelésre. @Csibe: Köszi! Én nagyon ritkán sütök csak, de ezen változtatnom kell.@Beatbull: Köszönöm! 🙂

 43. It is confirmed time and time again that information’s value isn’t the key factor that has a bearing on article promotion results. Instead, the degree at which you manage to transmit information as quickly as possible. And I’m not referring to article distribution, but to the fluency of your composing.  

 44. Thanks for stopping by my site and leaving a comment so I could find your blog! I've been a traveling through some of your posts and your photography and recipes look just wonderful. Putting you on my blog roll. I'm taking it easy this summer, not blogging as much as things are busy around here, so it's fun to use some of the time to find new blogs to read! Yours looks amazing. I love the idea of these flavors with the watermelon…something I would never have thought to put together, but I will give it a go. Thanks.

 45. ik heb alleen het crazy patchwork gedeelte gebruikt. Dat stond in een nieuwsbrief van Maud von Bergh. Dat heb ik naar een bepaalde afmeting vergroot en de rest van de quilt heb ik zelf verzonnen.

 46. I do not think happiness is dependent about finding a mate. If you’re lucky enough to find the right person, that’s the icing on the cake. Honestly, Jason, I truly believe people have to love themselves long before they ever find “the love of their life”… if there even is such a thing.

 47. superb publish…Thanks a great deal for types suggestions common in line with the blog website. Something else I need to state might ended up being who body body body fat decrease isn’t considered in regards to the actual novelty diet along with taking the time and t…

 48. A mí me encanta estar sola, ha de ser porque tengo tan pocas oportunidades para ello, pero lo dudo. Mi mamá odia estar sola, una vez se ofendió muchísimo porque le dije que probablemente es que no le guste su compañía, ya sabrás, me dijo hasta de lo que me hiba a morir.Me gustó mucho tu relato.Saludos 1000.

 49. Awesome games, aren’t they?! Did you here what the New York Times said about Minute to Win It? They called it “Ingenious”! Haha. High as a Kite–LOL. At least it doesn’t take a genius to play it!

 50. I like all the dishes you are cooking here on your website. If I can do them at home, I will share the results with you. Thank you very much for sharing your cooking expertise. The step by step video presentations are all good for learning, very educational and entertaining. I also like the beautiful photos of all the foods and ingredients preparation.Thank very much.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.