Victòries arreu del món

Després d’un recull similar publicat sobre el BDS 5 anys ençà, el Comitè Nacional Palestí pel BDS (BNC, en anglès), àmplia coalició de la societat civil palestina, ha recopilat la següent selecció de destacats. Aquesta és tan sols una petita mostra del creixement espectacular del BDS en el període 2010-2012.

L’abast internacional del moviment pel BDS es destaca de manera especial amb l’edició d’aquest any del Dia Mundial d’Acció BDS, que tingué lloc en 23 països. També ho demostra el fet que la 8ena Setmana de l’Apartheid Israelià (SAI) es va organitzar en campus de 202 ciutats arreu del món i va provocar el pànic en el Ministeri israelià d’Afers Estrangers, que va promocionar 100 enviats per contrarestar la SAI.

Els boicots al consum de productes israelians i les campanyes contra companyies que exporten i venen productes israelians, particularment aquells implicats en les colònies il·legals que Israel manté en territori palestí ocupat, han ajudat a sensibilitzar i conscienciar els ciutadans i ciutadanes de nombroses ciutats del planeta. A més a més, això també ha produït danys directes a les empreses israelianes còmplices.

 • Agrexco, l’antiga major exportadora israeliana de productes agrícoles, va fer fallida a finals del 2011, després d’una àmplia campanya de bloquejos, manifestacions, pressió als supermercats i governs, boicots populars i accions legals a més de 13 països europeus. La campanya contra la companyia va ser un dels factors essencials en la manca d’interès a salvar-la per part dels seus propis inversors.
 • Arran d’una decisiva campanya de socis de la Co-Operative Group de Gran Bretanya, aquesta cooperativa, la més gran d’Europa, va incorporar la política d’acabar el comerç amb empreses amb productes originaris dels assentaments il·legals d’Israel. Molts supermercats a Europa ja anuncien que no venen productes procedents d’assentaments il·legals.
 • Una campanya permanent contra Ahava, l’empresa de cosmètics israeliana situada en una colònia israeliana il·legal, ha forçat aquesta empresa a tancar la seva tenda més emblemàtica a Londres. La campanya ha provocat també l’anunci per part d’altres tendes minoristes a Gran Bretanya, Noruega, Japó i Canadà de boicots a la companyia.

Amb la convicció que les institucions acadèmiques israelianes juguen un rol fonamental en el desenvolupament de coneixements i tecnologia de l’ocupació, colonització i apartheid israelians, així com en la planificació i justificació dels pitjors crims de l’Estat d’Israel, les campanyes de boicot acadèmic s’han estès pels campus arreu del món:

Israel perd cada vegada més suport internacional i fou votat de nou com el país més mal vist del món. El boicot cultural és cada vegada més visible i frustra l’intent d’Israel d’amagar i rentar la seva imatge d’Estat colonitzador, ocupant i culpable d’apartheid:

 • Desenes d’artistes – especialment músics i directors de cinema – i escriptors i escriptores han rebutjat actes a Israel i fins i tot han cancel·lat actuacions previstes sota pressió de campanyes del BDS. Entre ells Bono, Snoop Dogg, Jean Luc Godard, Elvis Costello, Gil Scott Heron, Carlos Santana, Devendra Banhart, Faithless, the Pixies, Cassandra Wilson, Cat Power, Zakir Hussain.
 • Molts artistes i d’altres figures culturals parlen ara públicament del seu suport al BDS. Roger Waters, Alice Walker, Naomi Klein, John Berger, Judith Butler, Etienne Balibar, Ken Loach, Arundhati Roy, Angela Davis o Sarah Schulman entre d’altres.
 • Els artistes israelians que accepten finançament del Ministeri d’Afers Estrangers han de firmar un contracte comprometent-se a formar part de l’ofensiva relacions públiques culturals d’Israel. Les protestes i campanyes contra les actuacions recolzades per l’estat – com les de la companyia de dansa Batsheva, l’Orquestra Filharmònica Israeliana, Habima Teatre i el Quartet de Jerusalem – són ja habituals a Europa i Amèrica del Nord. Es força així als organitzadors d’esdeveniments culturals a defensar-se o retractar-se en la decisió d’acollir representatius d’Israel i es dissuadeix d’altres a invitar-ne de nous.

Pel què fa al boicot esportiu:

Corporacions, israelianes o internacionals, juguen un paper important en l’apartheid israelià. Les campanyes de desinversions han augmentat els costos de la complicitat corporativa amb les violacions del dret internacional per part de l’Estat d’Israel i estan canviant les actituds de les empreses a l’hora de fer negocis amb Israel.

 • La multinacional francesa Veolia ha estat l’objectiu de campanyes des del novembre del 2008, degut a la seva inversió en infraestructures i serveis a assentaments il·legals, entre d’ells el tramvia de Jerusalem. Degut a les campanyes de BDS, ajuntaments d’arreu d’Europa i d’Austràlia han decidit no atorgar contractes d’obra i servei a Veolia valorats en uns 14 mil milions de dòlars. Un nombre creixent d’ajuntaments han adoptat polítiques que exclouen Veolia dels contractors locals admesos. També alguns bancs europeus han deixat d’invertir en aquesta empresa. Veolia s’ha vist forçada a admetre els danys que la campanya del BDS ha causat en la companyia i ha anunciat plans de retirar-se dels projectes israelians il·legals.
 • Alguns bancs europeus han deixat d’invertir a Alstom, un dels socis de Veolia en el tramvia de Jerusalem. Alstom perdé un contracte de 10.000 M $ per construir la segona fase dels ferrocarrils saudites Haramain degut a una coordinada campanya de pressió.
 • Degut també a una campanya de pressió coordinada als Estats Units d’Amèrica, Caterpillar va ser exclosa de MSCI-ESG, un índex d’inversió ètic de prestigi. L’exclusió ve arran de l’ús d’excavadores i d’equipament de la marca en la demolició i destrucció de llars palestines. Això va dur, també arran de pressions de la societat civil, a el gegant dels fons de pensions nord-americans TIAA-CREF, a excloure l’empresa dels seus fons ‘Social Choice’.
 • El Parlament Europeu va aprovar no renovar el contracte amb G4S degut a l’acció de grups de solidaritat amb Palestina. G4S és una empresa de seguretat privada contra la qual la societat civil palestina ha demanat accions degut al seu contracte amb el Servei Penitenciari d’Israel i, per tant, de la seva complicitat amb les detencions de presoners polítics palestins.
 • El fons de pensions del govern de Noruega i 12 altres institucions de finances han exclòs Elbit Systems de les seves carteres. Elbit és una empresa militar implicada en la construcció del mur il·legal d’Israel. 

En resposta a la creixent indignació pública amb l’ocupació d’Israel i la negació dels drets palestins, diversos governs han començat a introduir sancions contra Israel:

 • Turquia i Noruega han anunciat la decisió de suspendre les relacions militars amb Israel i Turquia ha emprès accions legals contra Israel per la matança de nou ciutadans turcs a “la Flota de la Llibertat” el 2010. Bolívia, Veneçuela, Qatar, Mauritània i altres països també han près mesures en resposta a l’atac.
 • La crida de la societat civil palestina per un embargament militar d’Israel va rebre el suport el Juliol passat dels guanyadors del Premi Nobel de la Pau l’Arquebisbe Desmond Tutu, Mairead Maguire, Betty Williams i Adolfo Pérez Esquivel i també  grups de la societat civil de tot el món que representen a milions de persones.

La campanya per acabar amb la JNF ha anat molt bé, el que ha obligat als dirigents de tots els principals partits polítics del Regne Unit, inclòs el primer ministre, David Cameron, a posar fi al patrocini de  l’organització, amb èxit van persuadir a les autoritats de  la ciutat suïssa de Ginebra per dissociar la ciutat  del JNF  i guanyant suport de nombroses organitzacions.

En el moviment sindical, la principal forma de solidaritat amb la lluita palestina s’ha convertit en les sancions laborals i les iniciatives al BDS.

 • Els principis i les estratègies del BDS, han estat aprovats oficialment per les federacions sindicals nacionals a Sud-àfrica, Regne Unit, Escòcia, Irlanda, Noruega, Suècia, Bèlgica, País Basc, Brasil i altres països d’Amèrica Llatina, a més de desenes de sindicats locals i nacionals. La federació més gran de sindicats de l’Àfrica ITUC-Âfrica – que representa 15 milions de treballadors de 56 federacions sindicals africanes ha donat suport al BDS i la Confederació Europea de Sindicats està prenent mesures contra els productes dels assentaments il · legals israelians.
 • Els sindicats estan iniciant campanyes i accions concretes, com ara els bloquejos heroics dels vaixells israelians per part dels treballadors portuaris a Sud-àfrica, Suècia i Califòrnia i les campanyes contra Alstom a la regió de Londres per part dels Ferrocarrils del Regne Unit o del Sindicat Marítim i de Transport  a causa de seva complicitat amb un projecte d’infraestructura d’ocupació il · legal, i pel Sindicat d’Empleats Municipals i Generals (Fagforbundet) contra Ahava i altres empreses còmplices amb violacions israelianes del dret internacional.
 • Alguns sindicats majoritaris, especialment a Europa, estan prenent mesures per tallar els vincles amb el Histadrut, sindicat colonial israelià que sempre ha jugat un paper clau en el sistema d’opressió d’Israel sobre el poble palestí. Més recentment, Unison, el segon sindicat més gran del Regne Unit  amb 1,3 milions de membres, va votar per reafirmar la seva posició suspendre relacions amb el Histadrut.

Després  d’una crida a la solidaritat dels Cristians Palestins sota el nomt Kairos Palestina, les esglésies de tot el món han adoptat  accions relacionades amb el BDS:

 • Als EUA, la Corporació Fiduciària Quaker Friends (FFC) ha invertit de 900.000 dòlars en accions de Caterpillar, dirigits a la venda de buldòzers a Israel que s’utilitzen per violar els drets dels palestins.  l’Església Metodista Unida i l’Església Presbiteriana dels EUA han cridat  als seus membres a boicotejar els productes dels assentaments il · legals israelians.
 • Al Regne Unit, l’Església Metodista i els quàquers a Anglaterra recentment una crida al govern britànic per prohibir el comerç de productes procedents dels assentaments il · legals israelians.

En els campus universitaris de tot el món, el moviment estudiantil en solidaritat amb la lluita palestina s’està convertint ràpidament:

 • A Amèrica del Nord, els estudiants estan desenvolupant iniciatives sofisticades i amb  ampli suport de les entitats del campus amb els sindicats d’estudiants de Regina i Carleton a Canadà i El Moviment Estudiantil Nacional Chicano de Aztlán (MECh.A), la major associació de joves llatins als EUA, i el govern estudiantil de la Universitat de Massachusetts-Boston han votat en suport de iniciatives de desinversió I d’altres del BDS. La primera conferència nacional estudiantil sobre BDS als USA es va celebrar a la Universitat de Pennsylvania a principis del 2012 desprès d’una existosa conferència d’estudiants nacional que es va fer l’any 2011 a l’ Universitat de Columbia.
 • Els grups d’estudiants de BDS, està creixent per tot Europa. Al Regne Unit, la Unió Nacional d’Estudiants a dut a terme campanyes estudiantils que han tingut èxit en posar fi a les relacions entre  universitats i Ahava i Eden Springs. L’Associació d’Estudiants de la Universitat d’Edimburg va votar a favor de posar fi al seu contracte amb G4S

Amb l’esclat de revoltes dels pobles de tot el món àrab, o el que va arribar a ser conegut com la Primavera Àrab, la solidaritat massiva dels drets palestins en els països àrabs esta creixent, canalitzada en campanyes de BDS, especialment al Líban, Jordània, Marroc, Qatar i Kuwait.

El poder israelià es troba cada vegada més preocupat amb el creixement del moviment BDS. El president israelià, Shimon Peres, recentment va expressar el seu temor pels impactes del BDS, com a raó per “fer les paus”. Mentrestant, els líders empresarials israelians han llançat la seva pròpia “iniciativa sobre la pau” per por a les repercussions del BDS. Alguns líders sionistes també estan començant a exigir canvis en les polítiques d’Israel per por al BDS. L institut d’investigació Reut, parla del BDS com una “amenaça estratègica”, el que va portar al govern israelià d’aprovar una llei draconiana que prohibeix a qualsevol ciutadà donar suport a la campanya del BDS o qualsevol boicot parcial. Hi ha un temor real i creixent dins d’Israel, que s’està convertint en un estat pària a la manera com Sud-àfrica va ser una vegada.

En un context de continu èxit i les reaccions d’Israel, esperem amb interès treballar amb els sindicats, organitzacions no governamentals, grups religiosos, organitzacions solidàries, moviments populars i la gent conscienciada de tot el món per seguir difonent  el BDS com una eina efectiva i moralment convincent  de suport a la lluita palestina per la llibertat total. Israel es dóna compte del que fem: el BDS s’està estenent i que té un impacte significatiu sobre l’ocupació israeliana, la colonització i l’apartheid i és moment d’intensificar la pressió internacional per fer d’Israel un estat pària en la comuntiat internacional.. Només així poden els palestins recuperin els seus drets i l’exercici de autodeterminació, i sense que mai pot haver una pau justa i duradora a tota la regió.

________

Font: http://www.bdsmovement.net/victories

705 pensaments a “Victòries arreu del món”

 1. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 2. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 3. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 4. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 5. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 6. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 7. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 8. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 9. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 10. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 11. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 12. Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam,Kotton Grammer OMG Scam, Kotton Grammer OMG Scam

 13. Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely excellent.
  I really like what you’ve acquired here, certainly like what
  you are stating and the way in which you say it. You
  make it enjoyable and you still care for to keep it
  smart. I can not wait to read much more from you. This is
  really a tremendous website.

 14. giselawenn ein mensch 192 cm groß, 125 kg wiegt, aber gesundheitlich Rückenops nicht in der lage ist sich beweglich zu beteiligen, weil er schmerzen hat usw, wie kann er dann sein gewicht reduzieren.es muss doch eine unterstützung geben, die einem zum fdh ( auf deutsch friss die hälfte) zwingt oder hilft fdh zu machen.was können sie da vorschlagen

 15. I’m somewhat surprised that with all the claimed weight loss the bike is slower off the line; that would indicate a significant low-RPM torque deficit. Granted it is quickly remedied but I do find it interesting. I wonder if that comes from exhaust valve setup on the new versus old bikes; but then again, they stated it sounds pretty awesome, so who knows.

 16. I am really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any browser compatibility issues? A couple of my blog readers have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any solutions to help fix this problem?|I am curious to find out what blog system you’re utilizing? I’m experiencing some small security issues with my latest site and I would like to find something more safe. Do you have any suggestions?

 17. Gostaria de conformar e registrar aqui que realmente minha gestação esta evoluindo bem conforme a resposta que recebi de vcs…Hoje deu 603,00 MuI/mlUm grande abraço e muito obrigada por me ajudar em um momento de dúvida.

 18. hi!es kommt ganz drauf an, um welche ecke du eingezogen bist. t-mobile hotspots sind bei starbucks und im cafe neo in der martinistraße. aber so richtig freie hotspots kenne ich auch nicht in eppendorf. nur im world coffee an der u-bahn station 'eppendorfer baum' kann man das wlan noch kostenlos nutzen. falls mir noch etwas einfällt, geb ich bescheid!!

 19. 4bf142ona 26c6b82d0As My partner and i web-site possessor I think the content material matter the following is rattling wonderful, appreciate it to your efforts. You should keep it up forever! Best associated with luck.22

 20. Your words are beautiful and bring my wrung out heart to tears and repentance. You describe the very lessons I have learned just recently into a clearer light for me. Wow! Also thank you for leaving a comment at my blog and I am grateful for your prayers. I am looking forward to sitting under your tree and learning from you.

 21. Its funny because I am currently studying the King. Partly to get more “male persona” into my writing. Then to see what makes great commercial fiction.I was one degree of separation from Stephen King. I was taking at poetry class at Worcester State College in Massachusetts where I’m from. It was, of course, in ancient times. The prof was a frustrated author. One day he complained, “This friend of mine wrote this book called Salem’s Lot and now he’s got a movie deal.” Nobody quite knew who this friend of his was, but I never forgot that story.

 22. GW’s stores are very much the public face of gaming though, as witnessed by the media stories related to the company as in comparison to other companies. If they did not exist I do not know how it would affect the tabletop games industry as a whole but I suspect that somebody would open up their own chain of stores (probably Mantic or maybe an independent looking to branch out) to fill the gap in the market. Other companies want to increase their profits as well, they are businesses after all, but go about it in a different way.

 23. McGuinty’s petulant sniveling about the Oilsands, which contribute obviously more than he understands to what remains of manufacturing in Ontario and Quebec, is the clincher for me. Redford’s disaster has yet to play out, but she’s gonna kill the goose like a good little lefty pol. Manitoba could be a “have” province like Saskatchewan but they’re saddled with a Socialist gov’t. Dunno what to say about B.C., just … dunno.

 24. Bengaler är för helvete inga leksaker. Det är 800 grader varma brinnande tomtebloss…Problemet är ju ju att idioterna uppfattar dom som leksaker och därigenom utsätter alla oss andra för fara och pÃ¥taglig risk för ett nytt bradford.

 25. En mi modesta opinión, lo lamentable es la existencia de esa propina miserable, que se percibe por tiempo limitado, pasado el cual, el perceptor queda en la indigencia.Me resisto a llamar "Estado del Bienestar" a una forma de organización social en la que millones de personas están obligadas a comer la sopa del convento.

 26. beautiful lyrics..thanks for sharing this! and that poem…yes….that touched me. so glad Andrew is coming along….what a huge blessing! and yay for technology and being able to keep up with your precious grandson! Have a wonderful weekend, Laura.

 27. Well, shouldn't the current policy of resettling urban project housing residents into mid-sized and even rural areas shift everyone toward more gun control? Might not Parisification close the dirt gap in this respect?

 28. It's too bad that Condi doesn't realize that this is a foreign affairs issue, if Obama was not born in Hawaii, he is a foreigner occupying the White House. On the other hand, I wonder how she can not be aware of the evidence that he was not born in Hawaii, that he is not a natural born citizen, even if he was, or that he was adopted, and became an Indonesian citizen, all, or any one of which, makes Obama ineligible to be President. It's sad that the most powerful, visible, and influential, spokesman we have, is Trump. There is no high level govt official, or politician, on our side, and the implications of that, are ominous.

 29. Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thank you for lunch! “Remember It is 10 times harder to command the ear than to catch the eye.” by Duncan Maxwell Anderson.

 30. Do “komuny” mam stosunek AMBIWALENTNY, ale (i tu wszyscy rzucÄ… siÄ™ na mnie ;-)), komuna jest dzisiaj potrzebna. Czy Oleksy, czy Janik, czy KwaÅ›niewski…?Mnie to “zwisa”. Ale lepiej, żeby byli.PiS nie “padÅ‚” dziÄ™ki Donaldowi…A tak “a propos” : lepiej byÅ‚o wysÅ‚ać za granicÄ™ ‘KWACHA’ czy ‘KACZKĘ’?…

 31. I’m sorry but I think you are in the realms of fantasy with this one. After all we would all be vulnerable every day in our own cities just going to work, not just 20 somethings backpacking, if this were true.In which case there would be a panic.And we might have heard about it on a real news broadcast, not some stoner’s blog.

 32. Wie auch immer…Beim Preisdumping im Pflichtfahrgebiet können die Taxen nicht mithalten.Yellow-Cab (5 Km – 5 €) und Minicar-B-Klasse (Schwarze-Stadtlimo) wirds freuen….Bin gespannt wie die TV auf die “neue” Gefahr reagieren wird…Grüße Jens

 33. belinaka es una pendeja inche operadota sino keria k sifundieran su video osea tipooo no hubiera tenido k hacerlo ella solita la kgo k no se haga la santa pinche ramera cabrona me la chupas y rechupas oxigenda d la caca pudrete ***d espaldas me difaman d frente me la maman***you know you love me! xOxO

 34. Caro Tavares Moreira,Quando ouvi essa fiquei com a ideia de que a ideia é vender essa ideia aos alemães para eles imprimirem mais dinheiro para nos pagarem as contas. Mas a ideia que tenho, é que os alemães têm muito boas ideias relativamente a isso e que essa ideia não é uma delas. Aliás, até devem ter ficado com a ideia de que nós temos a ideia de que eles são burros….pelo menos foi essa a ideia com que fiquei.

 35. Goed luisteen naar uw klant is niet nieuw. Denk maar aan de vroegere buurtwinkels, waar luisteren vanzelf sprekend was. Zij hadden daardoor een sociale functie. Zou de social media erin slagen dit over te nemen? Luisteren wordt de moeilijkste opgave voor de zakenwereld. Waar de persoonlijke ontmoeting wegvalt is luisteren nog lastiger geworden.

 36. Hi Nice post , nice questions asked… what i thinking is having a proper diet will neither increase the weight nor it will decrease. and once if you have started working on diet them you have to maintain the things going.your body should look healthy so dont over diet .just follow the regular routine with less calaries intake and you will definetly be slim and healthy….

 37. Hey There. I discovered your blog the use of msn. This is an extremely neatly written article. I will be sure to bookmark it and come back to read extra of your useful information. Thanks for the post. I will definitely return.

 38. is dead on. Holy flying crap, it scares me to think what'll happen if R-Money gets elected President. It's absolutely terrifying to me. Women's rights, LGTB rights, rights of African Americans… basically anyone who isn't a rich, white male, is looking at their rights getting ripped away. It scares the living bajeezus out of me to think of what kind of hell we're looking at. And it baffles my mind that people are supporting this goon.

 39. balfrasz: “Négy év múltán elzavarni a gazembereket kicsit késÅ‘, ha a nemzetvesztést lezavarják az elsÅ‘ évben.”Teccettünk volna okosan szavazni, annak a demokratikus felelÅ‘sségnek a tudatában, hogy négy évre adunk felhatalmazást. Fájdalmas tanulópénz ez.”Az nem teszik, ahogyan a libériások saját alkalmatlanságukat próbálják fedezni mások alkalmatlanságával.Vitában sem fogadom el ezt a fajta a hárítást.”Tökéletesen egyetértünk.

 40. . Communism is failed policy for present world. When communism written the world was different…. Maoism is like cancer it already in beginning stage in india …india will sure kill this cancer in both India and its neighbor country. Red flag will turn to White soon

 41. Duh uh if 106,000 people die a year its NOT WORKING ! No research required…You’d get better results if everyone was prescribed weed… I cant wait for science to “take over” the medical community. Printed hearts, bladders custom grown, your own skin cells into stem cells etc. and REAL chemical alterations on the molecular level, not piousness designed to? keep people “on the meds” for weeks months and lifetimes

 42. Lassan véget ér a szezonja. Nem tudom honnan tudnál szerezni, de én a helyedben olyan üzletekben, mint a Culinaris kérdeznék utána, hogy nem-e tudnak hozni rendelésre. @Csibe: Köszi! Én nagyon ritkán sütök csak, de ezen változtatnom kell.@Beatbull: Köszönöm! 🙂

 43. It is confirmed time and time again that information’s value isn’t the key factor that has a bearing on article promotion results. Instead, the degree at which you manage to transmit information as quickly as possible. And I’m not referring to article distribution, but to the fluency of your composing.  

 44. Thanks for stopping by my site and leaving a comment so I could find your blog! I've been a traveling through some of your posts and your photography and recipes look just wonderful. Putting you on my blog roll. I'm taking it easy this summer, not blogging as much as things are busy around here, so it's fun to use some of the time to find new blogs to read! Yours looks amazing. I love the idea of these flavors with the watermelon…something I would never have thought to put together, but I will give it a go. Thanks.

 45. ik heb alleen het crazy patchwork gedeelte gebruikt. Dat stond in een nieuwsbrief van Maud von Bergh. Dat heb ik naar een bepaalde afmeting vergroot en de rest van de quilt heb ik zelf verzonnen.

 46. I do not think happiness is dependent about finding a mate. If you’re lucky enough to find the right person, that’s the icing on the cake. Honestly, Jason, I truly believe people have to love themselves long before they ever find “the love of their life”… if there even is such a thing.

 47. superb publish…Thanks a great deal for types suggestions common in line with the blog website. Something else I need to state might ended up being who body body body fat decrease isn’t considered in regards to the actual novelty diet along with taking the time and t…

 48. A mí me encanta estar sola, ha de ser porque tengo tan pocas oportunidades para ello, pero lo dudo. Mi mamá odia estar sola, una vez se ofendió muchísimo porque le dije que probablemente es que no le guste su compañía, ya sabrás, me dijo hasta de lo que me hiba a morir.Me gustó mucho tu relato.Saludos 1000.

 49. Awesome games, aren’t they?! Did you here what the New York Times said about Minute to Win It? They called it “Ingenious”! Haha. High as a Kite–LOL. At least it doesn’t take a genius to play it!

 50. I like all the dishes you are cooking here on your website. If I can do them at home, I will share the results with you. Thank you very much for sharing your cooking expertise. The step by step video presentations are all good for learning, very educational and entertaining. I also like the beautiful photos of all the foods and ingredients preparation.Thank very much.

 51. ويتحمل نبات العوسج درجة معتدلة من الملوحة في التربة.، وتنمو الأنواع البرية لهذا النبات في الأراضي المغطاة بالحصى والحجارة

 52. Hey There. I discovered your weblog the use of msn. That is a really well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read extra of your useful info. Thank you for the post. I will definitely return.VA:F [1.9.17_1161]please wait…

 53. Orsi, jó neked, hogy tudsz enni reggel, nekem mindig erőltetni kell, mert még ne vagyok éhes.Zsó, igen, ez az, a csokis-diós. Örülök, hogy ízlett!Szilvi! Köszi!:) Nem is müzli ez, hanem sima zabpehely, a legtöbb boltban kapható, én a Sparban vagy a Lidlben szoktam venni. Kétféle szokott lenni: egy durvább, nagyobb szemű, meg ez a Blütenzart feliratú apróbb szemű.

 54. . Your favorite reason seemed to be on the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will likely be back to get more. ThanksVota el comentario: 0  0

 55. Pay depends on several factors: experience, credentials, references, etc. Actual pay won’t likely be financial, but I can barter – I’m pretty handy around the house, if I can brag. Or I can pay with baked goods.And, yes, there are several comic book shops. Along with a few comic book/sci-fi/fantasy conventions that roll into town and make us geeks salivate.Still interested?

 56. Observed your write-up pretty exciting without a doubt. I seriously experienced reading through it and you make quite some excellent details. I will bookmark this internet site for the future! Relly terrific write-up.

 57. No se olviden del uso antiséptico del ácido en cuestión. Lo mismo ese es el que le da Pedrojosé, para prevenir el daño infeccioso producido por cualquiera de los múltiples microbios, virus y bacterias que suelen emanar de sus escritos.Un saludo.

 58. “romp” a few weeks ago. It’s going to be a dogfight, and it’s barely even started.The only thing I’d say at this point, McCain is showing an uptick in many of the key battleground states, the illusion that Obama could win red states becoming more realistic.

 59. Well, donations still not working – I was happy to get the MP3′s, much the best format for my long commute, and wanted to throw you a few bucks.You might think about chargeing a little for the convenience of the big zips – while letting folks download individual files for free.

 60. Asylum Shaun T Workout, it's pretty amazing. Also, don't forget to read our Asylum results. Obesity is a worrying problem that we face in this present time. Ages back, people used to be more m…a, kids essentially moved their bodies when they played. Now, with the introduction of these modern

 61. Most appropriate the human race messages work to show your and present exclusive chance with particular couple. Beginer appear system in advance of raucous men and women will most likely always be aware most with the golden value off presentation, which can be a person’s truck. very best man jokes

 62. "Scholarships and financial aid applications will be available." The Spanish versions simply states "Scholarships and Financial Aid available" (no mention of applications)FYI, and yes, now I KNOW I'm nitpicking… there are a number of grammatical issues with the Spanish version too.

 63. …. “nervosità” ma, anche se non lo condivido, almeno traduce una Sua (potenzialmente) legittima percezione rispetto a….”Non si capisce perchè bisogna premere il pulsante in cima alla bomboletta e fare uscire una nuvola di panna montata, quando basterebbe scrivere un rigo di penna.La chiarezza è difficile o pericolosa? E, allora, dalla penna alla panna : tipico degli imbonitori cattolici.

 64. Sehr gute Karte, Ich bin aus dem Süden und dem kleinen Beweise haben wir Radwege, und, aber egal, nicht zu bekommen von der Straße.Das einzige, was ich denke, fehlt Markierung auf der Karte sind die gepflasterten Straßen, die Geißel aller bicicletista. Es wäre sehr nützlich.Vielen Dank für die Karte

 65. Información Bitacoras.com…Valora en Bitacoras.com: El diseñador americano Jason Freeny ha prácticamente desenterrado algunos de los personajes mas famosos de la cultura pop con la que todos crecimos, para mostrarnos una visión mas profunda de lo que constituye a cada perso……

 66. Webový magazín Vydáno.cz…Thanks a lot for sharing this with all of us you actually know what you are talking about! Bookmarked. Kindly also visit my website =). We could have a link exchange agreement between us!…

 67. Det ser super lækkert ud – men det der orangeblomstvand, hvad er det for noget?Jeg har aldrig hørt om det før, ej heller ville jeg lige vide, hvor jeg skulle købe det henne. Tror du evt. man kunne bytte det ud med noget andet?Frida

 68. An impressive share! I have just forwarded thisonto a coworker who has been doing a little research on this.And he in fact bought me breakfast due to the fact that Istumbled upon it for him… lol. So allow me toreword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending thetime to talk about this issue here on your site.

 69. I got what you mean, thanks for putting up. Woh I am willing to bump this website through google. Thanks For Share Freebie: Responsive jQuery Slider Plugin Flexslider | Tekki Web Solutions Pvt. Ltd..

 70. HP? No thanks. I don’t think they’ve learned from their past mistakes, making crap-quality laptops. This thing’ll probably break in a year. Right after warranty ends.

 71. Hi,You can create a discount code for $10 and give the code to that client.Go to backoffice plus > Storefront > Discounts > Add discount for any productenter 10 in price to discount, set it active and one time and choose a discount code.Then give the code to the customer and the next time he make a purchase, can enter that code during the checkout and get the discount.[]

 72. Mucho decir con esta lista, y su sequito de compadres, capaces de no enterarse de los coches aparcados en su casa por el marido alcalde de Pozuelo ahora dimisionario perocobrando como concejal. Puro estilo

 73. David,Excellent video!This video is one that should be ‘required‘ viewing for anyone wanting to set up a portable rig. From the antenna set-up tips, to the radio set up, to the antenna/tripod arrangement, to the battery connections, it really is one excellent tip/idea after the other. Good job and keep those ideas coming.BTW, I appreciate the link to my channel in the video.–73–John/W5CYF

 74. *lach*Andrea, genau dieses “just do it” ist mir auch eingefallen, als ich meinen Post geschrieben habe. Dabei ist der doch schon sooo “alt” – oder wird der heute sogar noch benutzt? (So ohne TV ist man anscheinend doch nicht mehr auf dem Laufenden. Zumindest wenn es um Werbung geht … *lach*)Liebe GrüßeUrsula

 75. I am glad you all liked the post & took the time to let me know! I am not sure how to really respond back to comments on my actual blog. I am learning! I better stop typing as it is hard using my iPhone at the optometrist. The dude is RIGHT in my face!

 76. 2. Kummallista on sekin, että Sammon verkkopankin sivujen käyttöseurantaan käytetään jotain kolmannen osapuolen palvelua. Mitä kummallista siinä on? Oletko täydellinen ummikko Web-analytiikka asioissa, vai etkö todellakaan tiedä, että maailmassa tuskin on kohta yli 100 hengen yritystä, joka ei harjoittaisi web-analytiikkaa.Ja jos sen haluaa tehdä ammattitaidolla, eikä “meidän Pekka on vähän noita omia lokeja tutkinut”-tasolla, niin se tehdään ulkoistettuna.

 77. I love the self-nurturing, something I’m doing for myself. I’ve finally let go of my past and the things I can not change but doing something for the things I can change and increasing flow of positive energy around me. I realized my low self esteem at one time resulted by allowing others to drain me of who I am.

 78. About the AuthorEmpower Network EN-GJoin the business revolution that is captivating the Internet marketing industry, Empower Network EN-G. Earn 100% commissions on all your sales, gain insight, top training and valuable information that will help you succeed and all in a TEAM environment that offers support, guidance and knowledge.Today is where you STOP dreaming and START living your dreams with us, Empower Network EN-G. Join right now, take action with us….TODAY. There is no TRY…only DO!Sincerely,- Empower Network EN-G

 79. Я О це так, дожилися, щоб подивитися фільм треба в село їхати. Я вже не кажу про Житомир – напевно не варто очікувати!?

 80. luki pisze:03.09.2010… Hmm, pamiÄ™tam ten dzieÅ„. Tego dnia Witek donosiÅ‚ mi, że Karkonosze „bijÄ…” po oczach. Niestety pracowaÅ‚em wtedy do 19-stej, wiÄ™c kiedy pojawiÅ‚em siÄ™ na swoim PO na wieżowcu przy pl. Grunwaldzkim Karkonosze już odpÅ‚ywaÅ‚y .

 81. Hi All. I have problems with my GWT. Everyday there growing crawl error and all of them are non-existent pages. Yesterday I had 125, today I have 164. Could someone tell me how can i remove them? I'm losing a lot of traffic for this reason. I requested URL removal and google webmaster tool only allowed me to remove 115 URl only. Now i am not able to remove the rest 60 pages. Please help!

 82. barmok adtol nem rosza ups mert ez van ez vár magyarországra is nem csak ups hanem diginet minden internetes cség ezt fogja csinálni mert lasicsa a internet központot a rengeteg letöltés több ezren töltenek és ez belasicsa az egész szolgáltatokat tehát lehet mindenkinek remegni mert hamarosan itt magyarban is ez lesz és nem csak upc hanem minden szolgáltató

 83. To quote Ronald Reagan: “There you again.” Why are you trying to confuse the issues with the facts? The rich have to be rich because of ill-gotten gains. They must be evil. They must have what they have because they took it from you. You shouldn’t attempt to depart from the Narrative with pesky facts.

 84. мой сын долго болел учителя занимались с ним и он окончил школу спасибо !!!!!школа клевая

 85. I have been searching for information on this topic for awhile now. So, really appreciate you taking the time to write about it. Truly was difficult to find, so I wanted to post my first comment out of gratitude

 86. scusa Paolo, è: ma ne vale la pena?Sì. Non per i deliranti, che sono inguaribili, ma per chi li ascolta e rischia di farsi incantare dalle loro parole. la stragrande maggioranza della gente non li prende sul serio, e in definitiva non contano nulla.Tieni presente che questa storia delle "scie chimiche" è arrivata in Parlamento ben tredici volte, se non ho perso il conto. Ci andrei cauto prima di dire che "non contano nulla".

 87. Prem Martyn:“to save the world from extreme amounts of hot air…”Welcome to the massed ranks of ‘psycho-spiritual’ hypocrites, PM…Cup of tea waiting for you right here…

 88. Haley:Well you shouldhug him tightly and hold his hand while you kiss him What gets mi bf going is when i i lick him on his neck so try it have fun and dont go all the way

 89. Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated data, nevertheless really worth taking a look, whoa did one learn about Mid East has got more problerms as well

 90. Muy complicado que a uno le acepten en DMOZ.ORG a no ser que (como todo en este país) uno tenga contactos dentro que hagan mover los hilos para que nos incluyan…Nosotros nos dedicamos al Diseño de Páginas Web, Tiendas Online y Blogs WordPress, y hemos enviado nuestro enlace más de cien veces en los últimos cinco años, a veces en diferentes categorías por si no estábamos incluyendo nuestra web en la sección adecuada, y aún estamos esperando.Mejor no perder el tiempo…Un Saludo desde Barcelona ! !

 91. Je, iti dau dreptate, in parte. E adevarat ca o doamna de varsta ei poate n-ar trebui sa iasa pe strada fara sutien…Dar, cum ai spus si tu, in lumea asta artistica se permit multe. Si in final, nu mi se pare chiar caraghioasa, tocmai pentru ca e artista. Clarisa, da, asa e! Sa stii ca m-am gandit si eu la asta. Ei chiar se iubesc, iar dragostea te face mai frumos si mai tanar, intotdeauna 🙂

 92. Hi,I am very interested in purchasing this book. I do have one question, are the recipes with the ingredients that are no longer available updated to ones that are available for purchase? For example, Bioterge 804 is longer available, would you suggest a replacement for it? I know this would be added daily work, but I was just curious.ThanksNell

 93. 13 oktober 2012Varsågod!Fördelen med Airlock gentemot Tasker med flera är just att det inte tar någon tid att komma igång. Tröskeln för att lära sig Tasker och sedan kunna bygga en profil som faktiskt gör motsvarande är betydligt högre än att installera Airlock och vara igång på ett par klick.

 94. Wireless Hotspot Test on ZTE Origin ContinuedIt appears that turning off my ZTE Origin’s access to WiFi networks (in “Settings”) may help in turning my phone into a WiFi hotspot. I have been able with my new phone to create a WiFi network that I could access from my old “semi-smart” Nokia phone for web browsing.But I have not been able to get the Origin to provide a Hotspot for more than a few minutes at a time. It may be that a more powerful phone is required for that.

 95. Hey John,As you very well know, I agree with you 100% here. Numis is not only an awesome opportunity but the company is solid, the owners have a proven track record, the compensation plan is one of the best and the product is so unique that it’s a no harm business.Anyone looking to join Numis ought to check out John. He’s on an awesome team with fabulous leadership and you couldn’t meet a nicer guy who will help you learn what it takes to grow your business successfully.Way to go John and best of luck to you.Enjoy your week.~AdrienneAdrienne recently posted..

 96. During the time one wants to heal metabolic imbalance/ insulin resistance / diabetes – the smoothie plus the described salad is all one takes. My DH has only had this with maybe a time or two eating a vegetable dish I made for the past 4 months or so.

 97. Hey Guy,Just have a question for u about fats. Ever since I read David Gillespies book, discovered Sarah Wilsons blog and, of course, 180 nutrition I have cut out sugar as much as I can and increased the good fats in my diet. However, I only recently began to pay attention the whole grain fed/grass fed thing and have discovered that the restaurants and pubs I eat my steaks at dont have the grass fed option. Without having to cut these places completely what is the next best option for me?

 98. [..YouTube..] Perfeito! Um trabalho digno do OverHauling. Se fosse meu, faria somente algumas alterações. – Alguns cromados.Algum detalhe friso lateral pintado, fininho e um tom de cinza claro.Faria o interior com couro de cor bege e com mostradores estilo vintage brancos.Faria a logo TR em alto relevo, (talvez resina) com acabamento cromado.Painel com detalhes em madeira.Fora isto, (que são questões de gosto pessoal). O carro é uma pérola, ou diamante negro rs… Parabéns a equipe pela dedicação

 99. the average liberal still likes to pretend he's at Woodstock or outside the 1968 Democratic Convention shaking his fist at the man. Even when he is "the man".This reminds me of the story in 'The Little World of Don Camillo'. The communist mayor Peppone, is enthusiastically protesting at the evil of city hall, and shaking his fists at it, until he is reminded that he himself is the mayor.

 100. Yesterday, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 101. Whats up intelligent points.. now why did not i think of those? Off topic slightly, is this web page pattern merely from an bizarre installation or else do you employ a custom-made template. I exploit a webpage i’m seeking to improve and nicely the visuals is likely one of the key issues to finish on my list.

 102. Esther20/09/2012Estimado Dr. Tengo 41 años y desde hace 2/3 meses noto en el oído izquierdo que cuando respiro “noto la respiración” no soy consciente de haber sufrido ningún golpe, ni haber tenido infección ni sangrado.. etc.. de hecho, no me duele nada, pero es molesto porque a veces también noto “eco” en el mismo oido cuando hablo. Gracias

 103. Valéria Fava / Quero aqui parabenizar pelo importante acervo fotográfico que resguardará as lembranças de nossos heróis e suas batalhas.Cito Néstor García Canclini:” …conservar o patrimônio histórico… é unificar as regiões e as classes de uma nação, organizar a continuidade entre o passado e o presente…”

 104. sama tia…masih utak2…kemaren nyari settingan yang enak buat sms. Soalnya kmrn2 jadi males sms karna salah ketik terus.Alhamdulillah diubah jadi samsung keypad, terus disetting2 xt9nya, kalo bener jadi membantu smsnya jadi lebih cepet hehe…

 105. I’ve received several texts with the same message:“Congratulations, your entry in last months drawing won you a FREE Apple iPad! Enter “6417″ at apple.ca/igifts.cc to tell us where to ship it!”The phone number they use is: 1 305 877 7106 (I don’t see this number on your list.Cheers!!!

 106. Nunja, 2 Absätze und 1 Bild in einem großen Artikel gross zu promoten ist schon recht amüsant. Zudem schreibt der Spiegel ja auch nicht hundertpro Positives, wenn die Redaktion “machenSuchmaschinenoptimierer gute Geschäfte – sogenannte SEO-Spezialisten wie der Berliner Maik Metzen von der Agentur AKM3.” als Einleitung unterbringt. Gut ja, sehr gut – nein. Danke  Thomas

 107. una spiegazione sola è di sicuro più occamiana di cinque spiegazioni diverse.Se ci sono 5 o più possibili cause ugualmente probabili, è molto più logico e “ockamiano” che queste si presentino in una distribuzione statistica uniforme (cinque cause diverse) che in una particolarissima (cinque cause identiche).

 108. Through classification, pay day loans are small short term loans useful for crisis financing before you acquire your following income. You will receive your money more quickly as compared to some other standard bank whether an individual used on the internet or went along to an online payday loan retailer. These kinds of financial loans have quick acceptance prices because you will find no credit score inspections or even prolonged credit rating forms to fill in.

 109. , the main square is about 5 minutes away and the town center about another 5, so it’s very doable, though I certainly understand where your sister is coming from. When you go to a resort you won’t have any sense that you’re in Greece — you might as well be at a resort in Spain, Florida, or Mexico. Staying on Agios Giorgios is a good compromise between seeing the real Greece and having a relaxing — and fun — beach holiday. I hope that helps.Let us know how it goes!

 110. 06/05/2011 – 9:48pmSerá porque el filial del Atlético es el Atlético Madrileño y no querrán confundir al personal. Al español casi siempre se le denomina conjunto españolista y rara vez catalán. Igual que al Betis no se le dice sevillista, sino bético. Al Levante, levantino y no valenciano, etc. etc.

 111. Baron:Your comment, “Do you think I have just described the United States public school system? That’s some catch, that Catch-22.”, underscores the need for choice in education, and specifically the need and desirability of home schooling in the US. Not everyone is able or qualified to home school their kids, but many are and resources are available to help. Independent home school groups can also help with this problem.

 112. i feel u snoop, i will also say that if we can get marbury for a pack of bubbletap, i would take it. dont forget before he went to NY he was a top pointguard, not THE top but mentioned with some of the good ones.i know we cant get prince, wishful thinking, but it is nice to dream. truthfully i like andre miller. he is a pass first guard and would teach farmar how to run a team. we really dont need anybody right now but u cant pass up a deal.

 113. пишет:Да, ты второй, можешь в асю кинуть желаемый анкор или я любой проставлю…Да в нете уже почти всю инфу заездили – это не повод не писать об этом VN:F [1.9.21_1169]Рейтинг: +1 (оценок: 1)

 114. March 31, 2012 at 2:24 pmJust came over here via Rumpy’s (I’m Pippa’s person, the dog with the tick disease, interviewed by Rumpy).So sorry to hear about Rocky .It is important that we share information about care and treatment which is why I wrote up a lot about erlichia canis. I’ll check up the link about the vaccine in Spain and ask our vet next time we visit.

 115. So Sasha does make free throws BLIND FOLDED after all, thanks for the link Karlum. Someone awhile back mentioned that here and I kind of did not believe them at the time. So why did he shoot so bad this year, I know the free throw line is closer to the basket than the three point line, but still.

 116. Hola:Me gusta el blog, el formato de los artículos es agradable para leer.Sobre el artículo debo decirte que está muy bien pero es demasiado general, pues hay que hablar de la competencia que refleja tambien la herramienta de palabras clave de Google por ejemplo.Para estudiar la competencia aconsejaría más que ver cuales son sus productos, mejor ver qué es lo que no ofrecen, qué les falta y que yo si podría dar a la gente.Saludos

 117. J’aimerais juste rajouter une précision avant de me faire insulter de tous les côtés : j’a écrit « certaines cellules se remplacent vite, comme les cellules des cheveux  » je parle des cellules à la racine, car effectivement, la partie du cheveu que l’on voit est morte. Ces cellules là ne se divisent plus. Je préférais préciser =)

 118. October 30, 2011 at 6:25 pmElectric cigarettes has to be one of the most revolutionary inventions ever. I drink a lot with friends and for some reason get an overly compelling need to smoke and would burn through like 4 or 5 cigs the same night. When I use an e-cig not only is it 100% safer but I find myself smoking even less than I used to. I even turned all my friends on to e-cigs rather than the real thing. My uncle who smoked so much tried cold turkey and failed. I bought him an e-cig and he’s never going back Reply

 119. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

 120. 25 julio, 2007AnónimoEn primer lugar agradecerte la creación de este fantastico programa, es de uso casi obligado para todos los que tenemos ADSL. Si te sirve de aportación y con el debido respeto te voy ha hacer una. Como hay tantas IPs publicas que son dinamicas, ¿se le podria añadir al programa que cada vez que cambiase dicha IP la enviase a un determinado correo electronico?.GRACIAS  

 121. Классно!Рада за тебя Сашенька сыночек!Ты прямо уже профессионалом гидом стал!!!И инфо твоя людям помогает, что может быть полезнее в жизни, чем твоя жизнь во благо других!Наташеньке привет от меня!Люблю Вас!Доброго пути!

 122. I appreciate a tremendous publish, would examine one’s others topics. thanks for your thinking for this, I really felt somewhat thump by this post. Many thanks again! You earn an excellent aspect. Has fantastic info here. I do think that in case more people thought about it like this, they’d have got a better time period obtain the grasp ofing the issue.

 123. Sep27Bryan Magana The gospel is about God accepting us despite who we are, not because of who we are. We’re made righteous through the substitutionary atonement of Christ, then conformed to his image through the process of sanctification until, at last, we’re made like him. If that’s the saddest thing you’ve ever read, you’ve got more reading to do.VN:F [1.9.20_1166](from 31 votes)

 124. 我倒覺得,把裸照當色情,根本是一種胡說八道。(除非你認同「凡裸體皆色情」,連沖涼都算色情,又作別論。)這個小朋友拍裸照,一是家長同意的,二是不涉及任何與性行為有關的動作,三則連pose也不見得有甚麼誘惑。如果有人看到有性反應,是那個人有問題(孌童癖),而不是這照片有問題。孌童癖,裸不裸他也一樣有反應的。正如有些照片,是叫未成年少女穿泳衣拍攝一樣。照片本身不算色情,但看的人腦中自有色情。

 125. Augurissimi!!! Il tuo è uno dei blog che seguo con più piacere! Le tue ricette a me riescono sempre e i tuoi post mi mettono il buon umore! Davvero sono sorpresa di leggere che c'è chi non apprezza tutto questo, ma ti ammiro per la serenità e l'ironia con cui prendi anche il lato "antipatico" di questo mondo!Spero di riuscire a partecipare! Un abbraccio!

 126. "When I look at a contact, I need to see all of the correspondence with the contact, not just the correspondence I have had with the contact".This two features would by DYNAMITE for Google Apps. My company is being prevented from fully embracing Google Apps (and dumping our old, expensive CRM software on our LAN) until these two have been resolved.Please!?

 127. For all the skinheads. Here are some facts you should know. There are 1.32 billion people living in China; approx 1.1 Billion people in India; and 1.1 Billion Muslims in this world. So, you can hate all you want, you can discriminate all you want, but sooner or later, we’re gonna hump you!

 128. Thank you for sharing superb informations. Your web site is very cool. I’m impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a perfect web site.

 129. olimalia, je crois qu’il faut faire la disctinction entre montrer (et même parfois tout simplement ne plus cacher) sa différence d’une part, et, d’autre part l’afficher ostensiblement pour bien la marquer ce qui rend les rapprochements plus difficiles et même parfois les affrontements inévitables.

 130. Cory,I can say this is one of the many reasons I left the Pentecostal faith. I was raised in it and the doctrine ingrained in my mind. I, however, became disgusted with the attitudes and behavior in public; the rudeness and hatefulness in restuarants and the fact that most Pentecostals are horrible tippers. I have been nearly cussed at my job by Pentecostals. I decided that if that’s how I was supposed to act to be Pentecostal, I.wanted nothing to.do.with it bc my friends sure didn’t. I have become methodist and the focus on the homeless and less fortunate astounded me. I felt right at home bc for me, this is how God would want the Gospel spread, truly reaching the lost and downtrodden.

 131. L-am mentionat pentru ca s-a plecat de la ideea lui. Chiar si BGG il mentioneaza… Anyway, o sa avem maine un articol mai detaliat in care este prezentata pe larg povestea jocului …

 132. Pie with Pineapple Lemon Mousse Brownies Oatmeal Cake Ingrid Hoffmann’s “Alfajor” Cookies Peanut Butter Filled Chocolate Cupcakes Caramel Risotto Ricotta Fresca French-Style Yogurt Cake with Lemon Yuzu Biscuits Black-and-White

 133. – When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Appreciate it!

 134. – just stunning. without losing the simplicity and tenderness of the moment. each one. the first shot sucks me in…lovely. your baby girl is incredibly lovely and the snow suit is the prettiest one ever made i think. the last shot. perfect. your photos are amazing, elaine.

 135. According to my view online education quality website is constantly increasing as online technologies become a bigger part of the educational process, and as students and prospective students turn to the internet for information.nice postThanks

 136. I really love this post. I’ve been reading your blog for a couple weeks (I’m late to the party always). I am an LMT and my son is on the sprectrum. He was the same as Brooke and still is to a point. I’m proud of them both!Also, I can’t wait til your 15 y.o. client gets to that day of a yes. It will be special for both of you! Thanks for writing about this

 137. The subsequent time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I do know it was my option to read, however I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you might repair should you werent too busy on the lookout for attention.

 138. NhgrtPlayer / Je viens de finir le Toasty, merci les gens ! ^^Question pour le Cannon Spike (Oh… not again…) : Pourquoi Akuma se laisse-t-il complétement dominé par le Satsui no Hado (Pour devenir Oni dans SF4 rappelons-le) ?

 139. No había caído… chico ya que lo “extraen” de la documentación confidencial, podrían sacar la fotocopia en color.Es indudable que el iPad ha marcado un antes y un después, como lo ha hecho con el iPhone. A los usuarios debería darnos un poco igual y cuanta más competencia mejor, luego que cada uno elija. Todos se inspiran en alguien tanto Apple como Samsung o Microsoft. Creer que cualquiera de ellos es una especie de Dios que ha creado el todo me parece… bueno me guardo lo que me parece.

 140. Congratulations Paul I know you busted your ass to get it out. I have to wait until Verizon gets a Windows Phone but I’ll definitely buy the book when I can dump my Pre.I’ve recommended your books to people since the Vista book came out, and I have several Kindle versions now. I’m sure the phone book will be on Kindle by the time I’ll need it.

 141. I love that you just recorded everything going on in your head. I get crazy stuff going on in my head, sometimes. Sometime it can be so random. Might need to up those Buddy miles so that you can pass the shady guy a little more easily.

 142. Un pequeño detalle. Dice el kamarada Epirov:” … los miembros del Soviet Supremo no dan explicaciones a nadie, … ”Error. Desde que el Padrecito nos dejó, todo el mundo, incluido el Presidium del Soviet Supremo (Президиум Верховного Совета), da explicaciones exhaustivas ante los interrogadores de CEIR (Comité Especial Interno Restringido), que para eso estamos; para vigilar las desviaciones del Politburó.Atribuyo el error a las tensiones del momento que citaba antes, y seremos lenientes, teniendo en cuenta su revolucionaria intención de delatar a todo el que se salga de la “ortodoncia”.

 143. "vuoi dire che per non fare la figura di quello che non "vuole" venire perché schizzinoso o non "può" venire perché non saprebbe come controbattere, allora il CICAP interviene sapendo che, o perché se ne sta zitto il suo rappresentante o perché se intervenisse "contro" verrebbe tagliato in sede di montaggio, non saranno mai rese pubbliche le sbufalate alle giacobbate, e quindi dandole un patente di validità?"Mi sono perso… O_o

 144. Hi Justin, Thanks for your comment. I just updated the table but honestly, I haven’t looked into how the plugins integrate with WordPress’ built-in roles and capabilities. I see how that’s important for interoperability with other plugins and expandability, which is what WordPress is all about, so I’ll include it as comparison metric when I’m done with some content I’m currently making. Thanks again for the suggestion!

 145. [..YouTube..] I should have thought of that!!! LOL This was my first week that I’ve been working out, and done a lot of it! and the same thing happened a couple days ago. Even though it may not be a big number tomorrow (especially after Thanksgiving), knowing it will come off! Stay focused and Have an amazing Thanksgiving!! Hugs!

 146. I really love your blog.. Grezt colors & theme. Did youu mae this
  webnsite yourself?Pleasse repky ack as I’m attmpting too crsate mmy vsry owwn websiote
  andd woyld ove too learn were yoou goot this from or ust what thhe theke iis named.
  Thanks! Woah! I’m reallky loving thhe template/theme oof this website.
  It’s simple, yett effective. A llot off times it’s challenging tto geet tat “perfect balance” betwen superb usabilitty andd visual
  appeal. I muust saay you’ve done a awesome jjob wikth this.

  In addition, thhe blog lads ery quyick ffor mme onn Chrome.

  Excllent Blog! I amm sure this pikece of writing has touche alll tthe internet users,
  itts rezlly realoy pleaant post oon bbuilding uup neww blog.
  http://cspan.org

 147. Da ascoltatore di Radio Deejay, non mi è mai piaciuto Fabio Volo, si prende troppo sul serio.Prongo di segnalare la cosa al Trio Medusa (sperando che non si siano gia spu..anati su altre bufale… posso immmaginare).FORSE potrebbero essere interessati a del materiale per prendere in giro il collega.Credo che proporre loro la cosa in modo da far aumentare gli ascolti sia il modo più efficace.

 148. dog. credit where credit is due. it was a ballsy move by both chiat day and steve jobs. did it eternally guarantee Apple’s profitability and shift units in perpetuity? no. no single ad could do that.but it helped create the culture around the brand that exists to this day. one that survived the Steve Jobs-less years of sucko products. just as “think different” rejuvenated that culture in the mid 90s. ads aren’t always just for immediate measurable boosts in sales. esp. on the superbowl. steve jobs thinks big and bets big. and wins big.

 149. There are some interesting points in time in this article but I don’t know if I see all of them heart to eye . There is some validity but I will take hold judgement until I look into it further. Good clause, thanks and we want more! Added to FeedBurner besides.

 150. Of course, in one respect, discussing the life in the world to come is pointless for political discussion. It’s like discussing post World War II during the Occupation. The Resistance can keep each other’s spirits up, keep locales as free as they can from Nazi authorities, listen to the radio from the lands that remain free, and occasionally commit acts that will help the war. Fundamentally, however, things will remain as they are in many respects until D-Day.

 151. Ja sam primetio da se u praksi vise ceni titula dipl. ing. i nisam imao potrebu da uzimam master, mislim da svi koji su u struci dobro znaju o cemu se radi kada vide titulu. Menjanje stare titule dipl. ing. u master ima smisla ako se zeli raditi u inostranstvu, posebno u zemljama gde se govori engleski.VA:F [1.9.20_1166]please wait…VA:F [1.9.20_1166](from 0 votes)

 152. Slightly off topic, but is the Pleasant Hill BART village condos? Rentals? Are the retail stores leased out by BART, by the developer, or sold? Is there a portion of the project that is "low income housing" as I heard one resident describe it?I agree with comments about the quality of BART, but perhaps these projects will direct some additional funds into BART.

 153. “No one is 100% introvert, 100% extravert. Many of us are ambiverts. But for the most part we lean one way or the other.”… I really love this line Deb It’s definitely true because people will always feel both need to be alone and be with others. Like you, I’m an introvert and I’m perfectly happy doing many things by myself. And this is the reason why I feel really fulfilled as a home-based/online worker.Shelon recently posted..

 154. And that brings me to a very important point.We may try and succeed in fooling a few that movie X got so many crores and the real star is X.And movie Y is aclually a flop and star Y is not really a star.Plus, the whole media is conniving to make stay Y a superstar while it is really star X.The trade, the producers and most people who matter know the real picture and they sign the real star. Be it X or Y.

 155. A nic mi nie odpowiedziaÅ‚aÅ›,gdy ciÄ™ do “starczej klaty”chciaÅ‚em przytulić to i mogÄ™ siÄ™ konstruktywnie …rozpÅ‚akać ,żeÅ› wzgardziÅ‚a mojÄ… “starczÄ… klatÄ…”,albo co gorsza pójdÄ™ z AdaÅ›kiem na wódkÄ™ i na sumieniu bÄ™dziesz nas miaÅ‚a.Przytulam ,a co mi tam kto zrobi,dzieci i starych siÄ™ nie bije.CHCIAŁABYM , CHCIAŁA:))

 156. Ok you’re right ‘best’ is a little vague (to say the least). But then when asked why we *want* something usually it is because at the heart it is the ‘best’. Now, ‘best’ might mean ‘highest quality’, ‘prettiest’, ‘most effective’ and even ‘cheapest’. But in some sense the reason we prefer it is because it is best (at meeting the needs/criteria we judge ‘best’ by in a given situation – and this is always in flux). Now, how do you go about working out what makes the ‘best’ SM, the most desirable SM? Tricky, in fact arguably the ‘D’ in KUDOS really is the hardest stage to get right…

 157. I love curry dishes from any culture! But I hate cooking! So I just have to go enjoy at restaurants when my mood suits. But this looks like an amazing recipe book! Thanks for sharing it. I’m wanting some curry today now!

 158. Det gjør noe med oss når vi hører fuglene synger, og er klar til å ta fatt på en ny vår! Jeg har så lyst til på nye utfordringer .Prøvde å legge inn mitt bidrag for januar til årets kalender.Har tydeligvis noe å lære.prøver igjen.Ha en fin dag!

 159. Rafael Mirandaon Hola Mauro quisiera preguntarte que anduve averiguando en sammobile el firmware y para argentina sale I9100UHLPZI9100AROLP5 que me recomiendas? ¿utilizo el firmware del post o uso la que aparece en sammobile?

 160. +1 für mp3.com und den napster chat. Da hat man echt crazy Sachen gefunden und konnte sich noch live drüber austauschen-hat ja auch lang genug gedauert bis es daheim war.Ich erinnere mich noch nebulös an obskure multimediale Angebote, die mir mein Realplayer in den späten 90ern unterbreitet hat…mangels Leitungskapazität aber ein hoffnungsloses Unterfangen.

 161. it cooks faster than conventional cooking.  Of bigger concern is making sure that you use only BPA-free containers when microwaving.  BPA has been linked to all kinds of nasty and life-threatening health issues.Â

 162. Je reviens lire et je pense à LORCA: Le chant pour la mort du toreador Ignacio Sanchez Mejia. Il était aussi ce jour-là 5 heures du soir quand le coup fatal fut porté et les allusions à la tauromachie sont transparentes. Lorca toujours vivant.

 163. women are deficient in deen because of their menses. Have u heard of that one??also what about veing in mosque durin mensesand do u know anything abiut women leading a nation??and how about the hadith where men get two wives feom the dunya in jannahand how about womens testimony

 164. L’unica cosa che puoi fare con quel budget è cercare qualche Sigma 10-20 (ca. 450 euro nuovo) usatissimo. Ma sono lenti che oggi vanno molto (perchè tutti le vogliono) e fai fatica a trovarle … a meno di esemplari con problemi vari (soprattutto front e back focus).Se compri un cavalletto con livella + testa a tre movimenti puoi ottenere ottime foto grandangolari semplicemente scattandone due affiancate e poi unite in post produzione.

 165. Boa matéria, as pessoas deveriam olhar mais para o céu, e quem sabe assim não aprederiam diferênciar satélites, aviões (e suas esteiras de condensação),etc…Tudo que brilha no céu sempre é ovnis ou coisas menos provavéis, o mais provavél sempre fica por último.