Presentació de l’informe: “Relacions militars Espanya-Israel: Absolutament insignificants?”

El 19 de juliol de 2012 la Coordinadora d’Entitats Amb Palestina al Cor presentà el primer informe “Relacions militars Espanya-Israel: Absolutament insignificants?” (veure document adjunt), que va obrir la campanya Negocis Ocults*: tot el que no volen que sàpigues sobre les relacions militars entre Espanya i Israel. L’acte serà conduït per Jordi Garrell, coordinador de la campanya Negocis Ocults*; Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i experta en comerç d’armes i economia militar; i Albert Caramés, tècnic de desarmament de Nacions Unides

El primer informe és la introducció d’una sèrie de textos que analitza les relacions entre l’estat espanyol i Israel en tot allò relacionat amb assumptes militars, armamentístics i de seguretat. L’objectiu d’aquest primer text és mostrar el marc i la situació general de les relacions entre els dos països, recollint les conclusions de l’informe de 2009 i posant sobre la taula qüestions com la il·legalitat d’aquestes relacions o la contribució espanyola a la violència als Territoris Ocupats de Palestina.

Aquest informe engega la campanya Negocis Ocults, que pretén analitzar i investigar quins són els actors implicats i els beneficis que el negoci del comerç d’armes entre l’estat espanyol i Israel genera, i les conseqüències que té sobre la població palestina. També vol denunciar les pràctiques de l’estat espanyol i pressionar als actors polítics perquè respectin el codi de conducta establert per la Unió Europea i aturin la complicitat en la perpetuació del conflicte Palestina-Israel.