Rebuig al conveni entre la Pompeu Fabra i la Interdisciplinary Center de Herzliya

La Comissió Universitària Catalana per Palestina rebutja la possible signatura d’un conveni entre la Universitat Pompeu Fabra i la Interdisciplinary Center de Herzliya (Israel), i, convida a tothom a mostrar el seu rebuig enviant el següent text a sindica@upf.edu uri@upf.edu i trucant a l’àrea de relacions Internacionals de la UPF (93-542 20 60).

Benvolgudes/ts

M’agradaria mostrar el meu total rebuig i vergonya aliena pel fet que aquest dimecres 26 de gener el Consell de Govern de la UPF (Universitat Pompeu Fabra) firmarà un conveni amb la Interdisciplinary Center de Herzliya (Israel) per realitzar intercanvis d’estudiants. Una de les institucions que formen part d’aquest centre és el International Institute for Counter-Terrorism, una institució acadèmica al servei dels interessos militars.
http://www.ict.org.il/Home/tabid/278/Default.aspx

Al document “The Complicity of Israeli Academic Institutions in Occupation of Palestinian Territories” es detallen les relacions d’aquest centre amb l’exèrcit israelià[1]. Així mateix, a la seva pàgina web pot trobar-se una declaració on afirma que els 1,400 morts surant el criminal atac a Gaza de desembre 200 no eren civils i que els palestins “van fer tot el possible per a maximitzar el grau d’exposició de la població civil de Gaza als combats[2]. Una afirmació que en vista als resultats de l’Informe Goldstone per a Nacions Unides només pot ser qualificada de repugnant.

Israel és un estat creat per la força en terra aliena, en la seva constitució no figuren ni tant sols els límits d’aquest estat, i dia rere dia està usurpant més i més territori als legítims habitants de la zona, practicant un continu genocidi i neteja ètnica.
La Franja de Gaza està patint un criminal bloqueig declarat IL·LEGAL per la comunitat internacional. El tancament total de les fronteres de Gaza, impedeix encara a dia d’avui les possibilitats de reconstrucció, subministrament i desenvolupament del territori palestí. El relator especial de Nacions Unides sobre la situació dels Drets Humans als territoris ocupats, ha senyalat com el bloqueig impedeix l’entrada de materials per la reconstrucció. Ha denunciat també les restriccions del subministrament energètic i les greus conseqüències econòmiques que comporta i ha denunciat la política de construcció del mur subterrani per destruir la xarxa de túnels que actualment serveixen de salvavides humanitari davant el bloqueig.

Això passa a Gaza, però Cisjordània segueix sota la ocupació, separada per un mur que separa a la població palestina de les seves terres, de les seves famílies i està totalment fragmentada per nombrosos controls militars interns i colònies. Avui en dia hi ha més de 4,5 milions de refugiats palestins i la població palestina que viu a Israel pateix una forta discriminació social.

És en el mes de maig de 2010 quan prop de 750 persones de més de 40 països del món aconsegueixen organitzar-se en l’acció directa amb més repercussió en els últims 30 anys amb l’objectiu de trencar novament el bloqueig que pateix Gaza; La Flotilla de la Llibertat. Sis vaixells amb més de deu mil tonelades d’ajut humanitari i carregat de cooperants van entrar al mar amb l’objectiu de reunir-se en aigües internacionals i navegar de manera conjunta cap a Gaza.A la matinada del 31 de maig, la Flotilla de la Llibertat va ser atacada EN AIGÜES INTERNACIONALS per Israel amb el resultat de 9 morts i més de 50 ferits de diversa consideració. Aquest atac ha sigut el detonant d’una condemna mundial a l’Estat d’Israel i l’evidència davant de tot el món de la necessitat de seguir actuant contra la impunitat israeliana i en solidaritat amb els legítims drets del poble palestí.

Reprodueixo el punt 182 de l’Informe de les Nacions Unides sobre l’atac a la Flotilla (http://daccess-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/GEN/G10/177/75/PDF/G1017775.pdf?OpenElement)
182. A més de les violacions de les normes internacionals de drets humans establertes, la Missió considera que les mateixes circumstàncies fàctiques proporcionen proves prima facie de que els persones protegides van patir violacions del dret internacional humanitari comeses per les forces israelianes durant la interceptació,la qual va incloure entre altres coses, l’assassinat deliberat, la tortura o els tractes inhumans i que causaren deliberadament grans patiments o atemptaren greument contra la seva integritat física o salut, segons els termes de l’article 147 del IV Conveni de Ginebra.

M’agradaria pensar que ignoraven la naturalesa de l’estat d’Israel i per això secunden aquest pacte amb un centre que recolza l’exèrcit genocida d’Israel, o sigui que ara que tenen coneixements de la situació real a Palestina JA NO TENEN EXCUSA PER TAL BARBARITAT DE CONVENI.

Esperant que rectifiquin a temps,